Fra Ellinors penn!

Molde. Publisert 1.1.2017

Av Ellinor Nerbø
Foto: Colourbox

2017 ønskes velkommen

I nyttårstalenes tid hvor både konge og statsminister legger frem sine nyttårsforsetter til oss i dette landet, kan vel også «vi vanlige» si hva vi ønsker av året 2017. I året som gikk fikk vi se hva norske politikere ønsker seg i sitt videre politiske arbeid. Slik jeg ser det vil ikke alt falle i smak. 2017 ser for meg ut til at det vil bli flere og mer omfattende og kraftigere skyts mot foreldrestanden der hvor norsk barnevern vil vise sin overivrighet. Når man leser brev som familiemedlemmer av barn har mottatt fra politiet så vel som fra norsk barnevern så går det kaldt ned over ryggen på de fleste om man hadde fått lest og sett holdningene satt ut i praksis, når det skal være nærmest forbudt å si at man er en «personlig kristen» til en offentlig ansatt. Selv om man ikke løper ned dørstokkene verken i kirken eller bedehus, så er det vel en privatsak om man vil si til «hvermansen» at man har et kristent liv slik man selv mener å ville leve ut det. Dette skulle vel ikke være så fryktelig vanskelig for en «offentlig ansatt» å forstå eller at man frykter selv i sin offentlige jobb, slikt bør man kunne både tåle å godta.

Om noen skulle ha kommet til å si «vik fra meg satan» til slike mennesker(selv om jeg ikke er «der») så skulle jeg som «offentlig ansatt» kunne tålt det om noen i et religiøst miljø hadde sagt selv «det». Nå var det nok ikke det som ble sagt i denne kategori, men likevel. Som offentlige ansatte så er det nå slik at man bør være litt mer tykkhudet nettopp fordi man valgte seg en offentlig utdannelse, noe som er et personlig valg av yrke av egen fri vilje. Tenk å være så hårsår at ved å se hånden til et menneske løfte seg og får noen bibelvers eller annet innhold fra bibelen skal løpe kanossagang til politiet for å anmelde mennesker og se på kristendommen som en fiende og bruke straffelovens paragrafer av den grunn sier meg at her er man mer hårsår enn man trenger å være. Skal det så lite til før barnevernet går bananas? Hadde det vert slik at man hadde mottatt andre former for religiøse trusler som mange trossamfunn daglig legger opp til og det av den grunn hadde kunnet bli bevist at det var tilnærmet drapstrusler som hadde fremkommet da skjønner man at en reaksjon kunne være på sin plass. Men når etniske norske kristne mennesker kommer med noen bibelsitater ut fra ens egen tro så må man vel kunne tåle såpass eller at man heller kanskje burde si til vedkommende at man selv ikke kanskje var i denne båsen selv og at for denne virket dette noe «u-passende» om så var for så å gi seg med det.

Man skal ikke kunne få bot for å si at man er en «personlig kristen» uansett hvor i det kristne miljøet man har «tilhold», dette blir ærlig talt for dumt. Men så anser jeg jo både barnevernet og noen enkeltpersoner innenfor politiet for ikke altfor kloke mennesker heller da. Hva vil jeg fortelle med den uttalelsen? Jo at det bare finnes noen få som har både hjerte og hodet sitt samlet i sin tankegang og oppfører seg noen lunde – og takk fort det – liksom. Hva 2017 vil gi oss av overraskelser på barnevernsfronten får man vel bare ta som det kommer og ha is i magen for å ta de rette slutninger ettersom hva sakene har av innhold, men jeg ser ikke pene ting forstår du. Det er nå opp til barnevernet selv å gi oss som hjelper i disse sakene en holdning som kan tilsi at jeg vil ta feil noe jeg neppe får se vil jeg tro. I Naustdal-saken har man en gylden anledning nå i starten av 2017, Bodnariu-saken.

Slutt å lyve Solvik-Olsen

På lille nyttårsaften sa du at det var liten støtte fra velgerne at bompengeprisen øker. Den kan du dra helt til Svalbard med. Sannheten er heller at selv FrP har måttet innse at bompenger er rene melkekuen for det statlige økonomisystemet som Siv Jensen, din partileder, styrer og ser at denne potten vokser seg stor og fet.

Å fjerne et par bomstasjoner var ingen fjerning, men heller en flytting fra der denne stod før og til et nytt sted, det er ikke å fjerne bomstasjoner når man bygger flere enn noen gang. Hvem går dette ut over økonomisk? Jo, pendlere til og fra jobben, trygdede og andre lavtlønnede som er avhengige av egen bil.

For meg ser det ut for at FrP er blitt et miljøparti enn et parti for «folk flest», som da er blitt en stor løgn. For å få flere stunder i «det gode selskap» så bør FrP slutte å vri på «sannheten» ved å komme med flere løgner. Slikt er ikke troverdig. En kaktus burde vert sendt i verbal form.

Jensen-, Grande-, Solberg- og Vidar-posen

Kjært barn har mange navn sier et gammelt ordtak. Men plastposen som vi får når vi handler betaler vi for, men nå skal det visst tas opp igjen plastpose-avgiften? Det er det samme hvem som styrer, de er like korka alle sammen!! Uansett hvem som får regjeringsmakten. De er like avgiftskåte hele gjengen.