Fra Ellinors penn

Molde. Publisert 15.1.2017. (Oppdatert)

Av Ellinor Nerbø
Foto: Colourbox

Dieselforbudet i Oslo

Det er nesten så man må holde fast lattermuskelen når man ser denne meldingen på nyhetene i media. Tenk deg at du kjører langs E18 hvor ikke dette forbudet gjelder, og har kjørt noen mil mot Oslo, før du får «beskjed» på lystavlen om at de neste tre km ikke kan kjøre med din dieselbil selv om du skal fem mil til lengre. Hva gjør du da?? Hadde du da ønsket at du hadde et HOPP-gir i bilen slik at du kunne hoppet disse tre km-eterne??? Eller hadde du da tatt imot med takk boten på 1500kr??? For å illustrere denne dumskapen fra kommunen så sier jeg det på denne måten.

Ønsketenkning Erna!

Mye var ren og skjær ønsketenkning statsminister Erna Solberg …. her kunne man ane at du har mer tro på «forandringsfabrikken» enn hva de har å fortelle de som virkelig har følt på kroppen de gjerninger som norsk barnevern har påført de fleste som har med norsk barnevern å gjøre. Her virket vår statsminister redd for å tørre å innrømme hva man vel vitende vet men ikke tør å si i en nyttårstale. Hva sa jeg i «min nyttårstale»?? Det gikk ikke mange timene før jeg fikk et snev av mine spådommer…. Hva ellers var av håp og tro i dette nye året(valgåret) skal man lett kunne forutse, men jeg tror ikke at alt går like knirkefritt som Erna i sin tale nå lot oss tro skulle bli virkelighet.  Om nå noen skulle påkomme en glup ide, så er jeg langt fra så sikker på at hjelpen til å sette denne i verk lå så rosenrødt til som du Erna fremstillte det som. Men tenk hvor lettvint det hadde vert om måten du fremla dette på ville være virkeligheten?? De fleste med gode ideer må nok gå mange kanossa-ganger før man får til en ide satt ut i livet. Ikke rart at man ser at våre stor-politikere tar for lett på selv eget partiprogram?? Nei, Erna kom ned på jorden og trå sammen med folket så vil du se at verden ser noe annerledes ut!! At mottoet om å gjøre det enkle framfor det vanskelige i noen tilfeller kan være rett gir en ikke «monopol på å si AT alt er like enkelt slik du nærmest fremstilte det som , ble noe lettvint for folket å forstå… Husk det er som sagt valgår, så hold på hatten så den ikke flagrer for langt unna hodet og «spekulatoren»…..

Tidenes dyreste drivstoff

Nå når prisen på bensin og diesel  har passert en «magisk grense» og nå er så høy at nivået snart når en tyvekroning for literen, må man spørre om hvordan prisen vil bli når sommeren kommer. Hvordan dette vil virke på turisttrafikken sier vel nesten seg selv. Mennesker som både vil se sitt eget land og folk fra andre land vil nok sky Norge som pesten når man får vite hvor mye en stakkarslig liter med drivstoff koster. Skal man til Nordkapp vil en tur fra Kristiansand koste nesten fire tusenlapper i tillegg til alle bomstasjonene man må passere. Ikke vil det hjelpe å skaffe seg egen båt heller for prisen for båtens drivstoff blir snart like dyr. Kanskje et «hundespann» eller hest og kjerre kan bli tingen, hvor man tvinger venstresiden i norsk politikk til å være møkkamåkere??? Det ville i så fall være helt uaktuelt å sette på neseklype, lukten skulle aller helst rive godt i neseroten. Hvor er NAF sin reaksjon på bensinprisen og reaksjoner fra KNA?????

Naustdal-saken

Den fra før såpass kjente Naustdal-saken hvor et norsk-rumensk ektepar fikk en straffesak som omhandler «oppdragervold» med kristent innslag ble i dag den 3.jan.2017 utsatt. Foreldrene møtte ikke til saken. Aktoratet har ifølge nrk.no og avisa Firda sagt at «så snart foreldrene ankommer norsk jord» så gjenopptas saken.  Jeg leser av den uttalelsen at her gjelder det for foreldrene å IKKE trå Norsk jord på mange år, derved ingen sak lengre??? Altså de bør ikke ankomme Norge før minstemann har passert et stykke over tjue år…  Barnas besteforeldre som også er kristne  mennesker og som jeg vet hvem er, har nære bekjente også kristne som jeg kjenner noe bedre, og hvor det kristne miljøet rundt dem er i pinsebevegelsen.  Denne saken hadde jo enorme medieoppslag i sommer, og hvor flere medier fulgte denne saken meget tett. Etter alle demonstrasjonene hadde lagt seg, har det vert relativt stille, men nå skulle det hele vært i gang, men når denne nå ser ut for å ikke bli noen sak, så gledet dette et varmt hjerte. Da jeg fikk med meg nrk,s oppslag og Firda,s oppslag så kom mine ører i veien for at mitt store glis hadde gått helt rundt.. Men. Hvor lenge kan man være i paradiset før noen trår til men andre løsninger???

En massemorder og rettssystemet

At denne terroristen får muligheter til å stadig vekk klage på behandlingen av sine soningsforhold og holder det norske rettsvesenet regelrett for narr, er for de fleste komplett umulig å forstå. Attpåtil så proklamerer statsadvokaten i saken med at «dette skal jeg komme tilbake til» ved flere anledninger. Hvorfor ikke si alt for så å bli ferdig med hva man skal si?? Her «stjeler» statsadvokaten tid for å bruke som koster samfunnet flere tusen kr. som kan virke unyttig?? La dette bli en veldig kort gjennomgang som enhver annen klagesak og ferdig med det. Enten så VET man ut fra måten klagen re rettet på noen rettighet eller så gjør det det ikke.. Man skal vel ikke trenge flere dager for å se om EMK i dette tilfellet er brutt eller ikke. De fleste vil vel mene at sistnevnte er det rette… Hvem som under fengselsopphold snakker med hvem er vel likegyldig så lenge han er under 100% under «oppsyn» for å si det slik. Slikt er naturlig under de forhold som han soner under.