Fra Ellinors skarpe penn!

Publisert 2.1.2018

Av Ellinor Nerbø
Foto: Colourbox
 
Barnevernets underlige verden

Det er noe jeg har tenkt lenge på og det er hvordan norsk barnevern «tillater» en biskop å være fostermor når man i det samme bispedømmet ikke godtar at besteforeldre er personlige kristne?? Forstå det den som kan. For noen år siden var jeg tilstede ved en overrekkelse av diplom for å være utnevnt til fosterhjemsambasadør i forbindelse med rekruteringen til nye fosterhjem. Da ble biskopen i Møre tildelt et slikt diplom for å være en tilstrekkelig fostermor. I den samme seansen fikk også noen ordførere den samme utmerkelsen. Altså da tenker jeg hvor stor dobbeltmoralen må være når man opplever at barns besteforeldre som er «personlige kristne» ikke skal ha lov å utdype at man er det, når lokal «preses» innen presteskapet får være fostermor og så få en utmerkelse for nettopp det.. man kan saktens lure, men jeg ventet ikke lenge med å lure før jeg sa noen pauli-ord i dette. jeg mente at stillingen som biskop måtte være av lav karakter da hun tillot seg å ta imot penger innen denne barnehandelsindustrien, og hvor mye hun har tjent på det?? Noen som tror at hun hadde et svar jeg kunne godta?? Nei, det ble det ikke, heller flere konsonanter som ikke egner seg i innlegget…

Nå er det bevist

Ved å ha et handicap av ett eller annet slag er det å få barn en ulovlig sak. Dette kan jeg nå bekrefte så lenge at norske barnevernsmyndigheter ikke tillater at man kan ha noe handicap av noe slag. Altså skal man være ett hundre prosent funksjonsfrisk for å ha barn eller så må man la være. Jeg besitter nå et dokument hvor et svært lite handicap for både en mor og en far resulterer i forsøk på fratakelse av ansvar for barn. Det er nå slik fatt at om man har en skade eller et aldri så lite «lyte» så snakker norsk barnevern om adopsjon. Enkeltpersoner som rammes av dette «barneforbudet» kan oppleve å få brev i posten eller på SMS om at ens barn er ønsket adoptert bort og dette kan man få i posten få dager før jul opp mot selveste lille juleaften hvor man kan bli oppfordret til å undertegne at man samtykker til en adopsjon. Finnes det en bedre måte å ødelegge julen for folk på??? Nei, dette forundret ikke meg det spor da man vet at norsk barnevern er rent heklede nazister!! Ikke engang en tiger ville hatt slike til middagsmat!!!

Jul og norsk uvær

Man sier at været kommer som julekvelden på kjerringa, og noen steder oppleves det slik. Norsk vær rett opp under julen se visst alltid det siste man tenker på når man tenker seg jul. Hvorfor må det være sånn? Hvorfor klarer ikke det norske folk å skjønne at juleværet kan ingen av oss styre?? Mange norske veier stenges av uvær, men enda så SKAL folk ut på veier man kanskje ikke bør. Det er sikkert godt å «komme hjem til jul», men da bør man ta noen forhåndsregler skulle jeg mene…. Så har man de som litt utpå juleaftenen mister strømmen midt i ribbestekingen og maten ellers. Hva gjør mange da?? For det første så tenker man at «-Dette varer ikke så lenge», og får en stor overraskelse ved at strømmen ikke er tilbake før dagen derpå. Dette fikk mange tusen strømkunder i nesten hele Salten-området oppleve på julekvelden. Noen var ganske så oppfinnsomme for å få kokt pinnekjøttet, de fant fram gasskokeapparatet. Dette er det ikke alle som har, men jeg har jo ved anledninger tilkjennegjort at dette kan være ganske så lurt. Selv på kystnære strøk kan jeg si at vi langs kysten var jo advart mot ugreit julevær som kunne bli til hva som helst, og det tok jeg konsekvensen av. Jeg husker enda den fæle stormen i nyttårsskiftet mellom 1991 og 1992, da uværet kastet store båter midt opp på tørt land og flere titalls bygninger mistet både tak og mer til.. beredskap er alltid noe å ha liggende i bakhodet. Et aggregat er heller ikke dumt å ha i hus for kjøleskap og frysere. Bål-panne eller en eldre grill( som godt kan gjemmes ) med en rist på kan godt fungere som koke-ovn ute for de som har muligheter til det. Ha ellers lamper med batterier eller talglys (HUSK brannfaren og oppfør dere deretter), eller batterilys med «levende flamme». man kan også bruke en plast-dunk eller boks med lokk på verandaen eller ute et annet sted som kjøleskap. Som gubben sier det: -Det er bedre å være rævalaus enn rådlaus…

RB med nytt glansbilde av barnevernet

Den «herrens dag» 28.desember hadde Romsdals Budstikke et «glansbildeeksempel» på norsk barnevern. Et stykke ut i artikkelen fremkom det at den som «stod frem med sin historie» under tittelen «Fosterfamilien reddet livet mitt», at 24-åringen ikke hadde smakt pinnekjøtt før en oppnådd alder på syv år.. Vel tenkte jeg, er det så fryktelig galt det da?? Så vidt meg bekjent har de fleste familier forskjellige middagsretter på selveste juleaften. Nord i Norge har svært mange lutefisk, mens på Voss og steder rundt er det smalahove som gjelder?? Hva er forskjellen på hva mennesker selv har valgt som sin tradisjon?? Skal det være slik ar det skal være obligatorisk at man på «død og liv» skal tvinges av norsk barnevern å spise pinnekjøtt denne dagen?? Slik kunne man også tolke denne dagens Romsdals Budstikke. Som om det ikke er nok kan man tolke hennes uttalelse i innlegget som om hun har valgt å bli en tyster for det systemet hun selv var en del av?? Dette i  at hun nå har en jobb i en barnehage?? Jeg reagerte med stor undring på dette forsideoppslaget, og oppsøkte egenhendig denne avisen med beviser for «glansbildenes bakside» eller skal man heller si medaljens bakside??  Nyhetsredaktøren ble noe stillere etter hvert som jeg lirte ut av meg det jeg «vitterligen» vet om kring tingenes tilstand innen norsk barnevern.. og hvor mange som nå er i dekning for svineriet…og at jeg besitter flere dokumenter som viser manglende vett og forstand. Et lite julekort fra 2016 viste hva som også skjer i dette og da ble denne «samtalen» noe labrere etter en stund… Videre fikk de se hva HRA-N mener om dette systemet, bare gå inn for å les sa jeg, da har nyhetsredaktøren lesestoff til langt over midnatt… det ble stille etter det. Før jeg dro til avisredaksjonen sendte jeg journalisten bak saken en saftig e-post om at «dersom jeg hadde vert vedkommendes mor i dette hadde dette vert en meget god grunn for å gjort vedkommende arveløs for å ha skjendet resten av slekten hadde dette vert i mine kretser!

Frp: ”Forurenserne skal betale”

Kunne denne uttalelsen være en innrømmelse at FRP går fra sitt løfte om å fjerne alle bomstasjoner i Norge da de tiltro i regjering første gang?? Om så er tilfelle ved denne uttalelsen i dag den 2-1-18 så betyr det at hun innrømmer at bomstasjonene er kommet for å bli og at det IKKE vil bli fjernet en eneste en for at hennes uttalelse i dag er at det er forurenser som skal betale. Tror ikke at dette gjelder prisen på drivstoff som Norge er nesten alene om å ha så høy pris for som vi har det i Norge. Avgiftene på diesel eller bensin får også følger for de som har båt, og bruker denne. Da mange fikk med seg i TV2 at samferdselsministeren er sionist da han fikk en krus alkoholfri gløgg av Abid Raja, så skjønner man at  her er det ikke noe å tvile på lengre, bomstasjoner vil dukke opp mange ganger verre enn før, og pengene vil renne inn til finansministeren som har ført folket bak lyset så det holder!! Hvor blir det av motstanden av avgifter og skatter Siv som skulle være FRP sin fanesak????