Fra Ellinors sylkvasse penn

Publisert 12.12.2017

Av Ellinor Nerbø
Foto: Colourbox

Framtidens landbruk

I Aftenposten fant jeg på nett at fremtidens landbruk vil gå på at kyrne skal spise tang blant annet. Det er ikke noen nyhet nei. Da jeg var barn spiste også «våre» kyr tang fra fjæra når annet for ikke var tilgjengelig eller som suplement i matveien. Man kan nesten tro at unge i dag ikke vil se at verden har vert til lenge og langt enn lengre enn før disse «småtrolla» var fødd? Altså man tror at man nylig har blitt så fryktelig miljøvennlig. De som i dag driver med ammedyr så har man sett at de som har stne jorder ved sjøen så spiser dyra tang.  Så skal visst nok tang og tare også snart bli menneskeføde har jeg sett… Det neste man får å spise i et eller annet spisested blir vel tang-spagetti?? Eller komle eller potetball ispedd taremel? «Vegetarmat» av dette kaliberet skal visst ikke være verre enn annen mat skjønner jeg??  Ser at jeg vil aller helst betakke meg for den slags, spis de som vil… Miljøhysteriet har heller ingen grenser.

Nav en vitts?

Når man hører (og ser) TV2-innslaget den 11.des. hvor NAV nærmest slaktes for å holde folk for narr. Det hele virker nå som om de prøver å holde enkelte i slavearbeid, og med en lønn som er mindre enn en normal trygdeytelse etter endt arbeidsliv for de som har den slags. Unge mennesker settes til hardt utearbeid «på tiltak» nesten som om man ikke ser at folk er mennesker man skal arbeide for. Selv så kan man tvile på at deres jobb er mer «betydningsfull» enn andre som må dit for å be om tilbud til en jobb man ønsker seg, og dette klarer ikke NAV. Lokale Nav-direktører krever selv en meget lukurativ lønn arbeidssøkende i sammenligning, og selv nærmest gjør narr av dem som må tilkalle hjelp derfra. Takke meg heller til slik det var før da man hadde et arbeidskontor som jobbet livet av seg for at arbeidssøkende fikk en jobb å gå til. Hele NAV-systemet er blitt en ren og skjær vits!! Hvor er skammekroken til arbeidsministeren Anniken  Haugli?

Strålevern og atomfare

Det har nå fremkommet i NRK på nett at norske kommuner skal bestille jod-tabletter som ligger på norsk lager skal kunne anskaffes til kommunene. I samme setting så skriver NRK på nett at disse tablettene er utgått på dato, og likevel så skal disse bestilles. Forstå det den som kan. Er de utgått på dato så kan dette i verste fall være farlig å få i seg selv om slike tabletter skal motvirke det dette er tenkt til. Altså, man skal bestille noe som kanskje ikke er brukbart?? Da fremkommer det ett spørsmål som er relevant å stille, hvem skal disse brukes på?? Begrunnelsen for dette er at det nå finnes mange atomanlegg som kan være «ugrei» for å si dette noe mildt, og kan være i en viss «faresone», samt at det trafikkerer båter med atom som kan være «mindre bra» for våre farvann. Da tenker jeg hvorfor man da skal utvide kysten vår med flere oppdrettsanlegg? Vil ikke dette da være en fare for disse, med tanken på at så mange spiser denne laksen som produseres? Selv om man eksporterer mye for tiden til Kina, så spiser nordmenn mye selv også, er dette ikke da like farlig for en fra Kina som en fra Norge om «uhellet er ute»? Heller send til Nord-Korea så kanskje at KIM-EN kan bli «selvlysende» etter hvert? Det ble også proklamert fra NRK at apotekene i landet ikke har jod-tabletter nok. Hvem er da berettiget til å få slike om uhellet er ute?