Fra Ellinors sylskarpe penn!

Publisert 23.11.2017

Av Ellinor Nerbø
Foto: Colourbox

”Obstanasige” unge arbeidstakere

Nå viser det seg at unge arbeidstakere er mer misfornøyd i arbeidet enn de som er noe eldre. Kan det være mangel på arbeidserfaringer som er årsaken eller er de unge med ny utdanning som setter seg selv høyere enn hva som kan være normalt?? Men noe har nok foreldregenerasjonen skylden for når noen av dem setter barna sine så høyt at det ikke er noen over eller ved siden?? «Høyregenerasjonen» setter nok kravene litt for høyt. Full topplønn ved starten og ingen skal fortelle de hva utdanningen skal være verd. Tror nok at de unge nå bør legge listen noe lavere og se at det går an å arbeide seg oppover for bedre avtaler senere som gir en mer og endatil noe erfaring først etter noen år?? Ikke alle starter på toppen og går nedover i et arbeidssystem, heller den andre veien?? Tror nok at de unge i dag hadde fått store problemer om det ble en stor og real nedgangstid, hva da?? Psykiske problemer??? Greit med god utdanning, men ikke fly for høyt…..det kan fort skjære seg det…

Barbie-dukker og hijab

Nå lanseres barbiedukker med hijab. Det skulle vel ikke være nødvendig. Dette «hodeplagget» kan vel mor sy selv til sine barns dukker enten det er en barbiedukke eller andre dukker som barna leker med om de får gjøre det da… Nå må vi slutte med denne «snik-islamiseringen» her til lands, nå er det vel nok snart. Dette med hijab på lekedukker er et slikt klassisk eksempel som slettes ikke er nødvendig og viser at fantasien for lek nå har tatt helt av. Da min aldersgruppe lekte med dukker så var det papirdukker hjemmelagde sådan som gjalt, og vi tegnet disse først på en papp-plate og klippet de ut for så å fargelegge med vannfarger. Så brukte vi gråpapir for så å risse klær i flere fasonger før vi fargela med samme fargeskala i vannfarger med små «lepper» som ble brettet bak på dukkens rygg. Det var ikke som i dag at man får «tilrettelagt» lek som skal være «oppbyggernde» og emosjonelt riktig for at et barn skal forstå hva lek er….pedagogisk riktig snakker man om nå. Det hørte ikke vi et kvekk om da vi var små barn, vi fikk versågod finne påleken selv noe vi hadde fantasi nok til å klare selv i motsetning til dagens barn. Stakkars barn av i dag som ikke får utfolde seg helt fritt og tenke selv uten at det skal være «pedagogisk riktig… 

Lovlig bruk av skatteparadis

Etter avsløringen av Paradise Papers-avsløringene så kan man vel også tillate seg å stille spørsmål ved «Velferdsproffitørenes» pengeplasseringer.?? Kan noen av disse aktørene ha noe i dette å gjøre, eksempelvis Aleris og andre i samme «gaten» som opererer i Norge?? Her har det fremkommet at det er (svært) rike mennesker som har involvert seg i dette, og anledningen for disse «velferdsproffene» til å gjøre det samme. Med tanke på siste avsløring om svikt i barnevernsomsorgen for henne som nå hennes advokat har gått ut med spørsmål om, at man må «drepe noen for å få hjelp», så ser man at her er det MYE som skurrer. Denne «nyheten» kom IKKE som noen overraskelse.

1032 takk

Nå er BUF-etat i gang igjen med sin årlige «reklame» hvor man er på søken etter nye fosterhjem. Man er ikke før ferdig med en meget god og avslørende sak i media fra Nordreisa som et klassisk eksempel på et stort eventuelt overgrep i en slik sak, hvor en ung person åpenbart hadde behov for mer hjelp, og av en annen karakter enn hun fikk.  Altså enda et ødelagt menneske satt i scene av norsk barnevern. Flere ganger dette året har TV2 fremkommet med den ene avsløringen etter den andre men likevel så durer man frem som om dette bare var bare badevann som fløt!!  Hvor mange mennesker har man planlagt inn i statistikken som skal totalødelegges hvor man med viten og vilje gjør grenseløse feil??  Det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor. Svaret er PENGER. Enkelt og greit når milliarder er å hente?? Velferdsproffene gir deg ikke!!

Internett-legen

Det nye innen legestanden er at det nå har dukket opp en ny type legebesøk, internettlegen.  Noen fastleger har koblet seg på «internettlegen». Så ser vi da at det å bli konsultert av en fastlege ikke lengre er så «behøvelig» lengre. Dette kan nok passe for dem som må ha medisiner som kan «tastes over» til apoteket, det kan nok aksepteres, men hva når man skal forlenge en sykemelding?? Bør ikke da en lege se pasienter for å se om dette er nødvendig?? Kronikere bør vel strengt tatt følges opp, det kan man vel ikke fullt ut ved e-post eller andre former for datakommunikasjon?? Man må nesten spørre om legene våre i dag skal ha minst mulig å gjøre fysisk eller har de blitt regelrett late?? Hvorfor da bli lege når man ikke skal konsultere sine pasienter?? Det kan vel fort bli masse av feildiagnoser og feilmedisineringer av sånt???