Fra Ellinors sylskarpe penn!

Molde. Publisert 5.5.2017

Av Ellinor Nerbø
Foto: Colourbox

KrF og dets landsmøte

Knut Arild Hareide sin landsmøtetale gav indikasjon på at forskjeller er uaktuelle. Da bør han gå litt inn i seg selv å tenke over hvilke forskjeller han ville vise til? Det er litt betenkelig at han ikke nevnte statlige forskjeller godt nok. Snakket om enslige minstepensjonister var sikkert godt ment, men hva med minstepensjonister som blir snytt for flere tusen kroner årlig på grunn av samordningen?? Det finnes faktisk minstepensjonister som har mistet opp mot fem tusen pr. måned brutto, og som netto taper over tolv tusen for måneden NETTO?? Er da selve KRF til å stole på, Knut Arild??  Han snakket varmt for familiepolitikk, men barnevernsbarna var vel utelatt med vilje?? En sterk sentrumsregjering vil vel heller ikke denne gangen ( om Knut Arild skulle få ønsket oppfylt), bli mer «rettmessig familievennlig», bortsett fra fosterfamilier da, enn hva de var i regjering tidligere?? Derfor får ingen partier min stemme denne gangen!!

Hensynsløs adferd??

Nå er det altså bortimot ulovlig å si barnevernet imot i offentlige media. Nå etterforskes Rune Fardal for det man kaller «hensynsløs adferd» for sine meninger på facebook. Med andre ord, man skal ikke lengre kunne uttale seg fritt om hva man mener om det norske barnevernet, nei jeg mener utyskjet i norsk forvaltning. Rune har ti år med fri tale om dette, men hva med andre som har holdt på mye lengre, og som strekker seg veldig langt i å mene det man mener?? Jeg for min del har over førti år med erfaringer og undersøkelser og meg har ingen prøvd å røre?? Det er flere av oss enn bare Rune Fardal så skal de prøve alle så får dem holde på en stund. Dette beviser bare at motstand ikke tåles. Dette skal de IKKE gå seirende ut med!! Hvilken HENSYNSLØS adferd bedriver barnevernet???

Diskriminering, lov om prikkbelastning??

I spørretimen den 3.mai ble det tatt opp prikkbelastning hva gjelder diskriminering, og spørsmål om å lovfeste dette. Hva med å innføre den samme prikkbelastningen for barneverns-arbeidere som diskriminerer folk??? Maks prikker burde da bli satt til tre og deretter rett ut i arbeidsledighet?? Det skulle vert ganske så morro å fått vert «en flue på veggen» på alle barnevernskontor landet rundt for å sett hvor mange som fikk en slik prikk i cv-en??? Vil kanskje tro at det ble en høy list lagt før man fikk den første prikken???  Rart at man ikke tenkte denne tanken før, men prikkbelastninger har vel hatt første prioritet hva gjelder sertifikatet for å kjøre bil. Sikkert bra det, men nå er det vel fritt frem for å foreslå slike prikker til mer enn bare dette?? Prikkbelastning for leger, lærere, ja hva mer?? Men for barnevernet og BUF-etat er jo dette midt i blinken? Eller hva mener barnevernsmotstanderne??

Uten bonden ingen norsk mat, eller drikke??

At bonden er en viktig ressurs for vår mat er hevet over enhver tvil. Men samtidig bør bondeyrket også gis muligheter for annen inntekt enn bare melk og kjøtt. Hva en gård kan brukes til i tillegg til melk og kjøtt, er også fruktproduksjon, og flytende produksjon som kan komme en gård til grunn for små bruk og større. Videre også beitemuligheter i utmark. Der ligger det mye man kan få til selv på egen gård og i leie av andres utmark. Eier av utleid utmark må sikres eieren på en måte som utgjør fullt eierskap fullstendig i all fremtid for den som eier den. Vingårder er vel en sjeldenhet i Norge men ikke noen umulighet på steder der dette går an. Det spørs bare hva produksjonen består av?? Svært sjelden er vel produksjon av rognebærvin, har noen tenkt på det før, så mange rognebærtre som finns i Norge?? Men først så bør man vel bo og pleie det man eventuelt hadde villet produsere??  Norge er jo velsignet med en stor bærproduksjon som også kunne benyttes av flere typer, men kunnskapen må man vel først og fremst skaffe seg, og så er det dette med startkapitalen da….??