Fra Ellinors sylskarpe penn!

Publisert 5.11.2017

Av Ellinor Nerbø
Foto: Colourbox

Venstre og avgiftshysteriet
Avgift på lystgass er siste påskudd for å få inn enda mere og flere avgifter. Hva blir det neste?? Avgifter på innkjøp av klosetter fordi at man skal sitte der å gjøre sitt «fornødende»? Eller kan vi oppleve at en «fjerteavgift» kan være på trappene?? For en og annen fjert det slipper vel alle i ny og ne sånn helt ufrivillig?? Det er fortsatt bare «fantasien som setter grenser» for hvor og hvor mange avgifter man skal kunne sette i verk. Avgifts-hysteriet kjenner ingen grenser ser det ut for. Skam på dere i Venstre denne gangen!!

For mye sau og lam i Norge?
Det er litt merkelig at for få år siden så ble man informert om at «det kom til å bli for lite pinnekjøtt i julen», men virkeligheten forteller nå at det er for mye av det gode. Noen snakket nå om at det eksporteres sauekjøtt til Afghanistan? Er det denne eksporten som utgjorde at vi her på berget fikk vite at her ble det kanskje for lite julemat?? Altså eksport av sauekjøtt ser ut til å være en bra ting?? Da trenger man vel ikke å redusere overføringene når staten tjener på det likevel?? Det viser vel også at med en noe større produksjon så har man muligheten til å eksportere til andre land også og tjene på saueholdet?? Altså ikke så vanskelig med eksporten fra Norge uansett hva eksporten består av?? Det finnes vel mange land denne eksporten kan ha noe for seg?? Altså, Norge er et perfekt land å produsere fårekjøtt i når fjellbeite og havbeite er helt ideelt for smakens skyld som Norge kan tjene godt på?? Altså jule-pinnekjøttet bør fortsatt være reddet???

Godteri-krig vs-matkrig
Ikke før høytider som jul, påske og denne halloween-skikken som rir landet så kriges det om pris på godterier. Dette tok en kjøpmann i Tromsø «notis av» og satte ned prisen på enkelte «grønt-varer». Kanskje skulle man heller fått en varepriskrig på dagligvarer i det store og hele?? Ikke bare utvalgte varer slik som Spar gjør det med sitt Ti-kroners-tilbud nå?? Hele vare-lagret i alle butikker burde bli satt kraftig ned. Ville da «Harry-handelen»  blitt merkbart mindre , tenker på svenskehandelen over grensene  som ikke alle når?? Man reiser ikke så fryktelig langt før man bør innse at dette ikke gir særlig besparelser. Prisnivået i Norge er ikke så billig som noen kjeder later til å få oss til å tro, heller ikke i eks. Sverige eller Danmark. Noen tror at på «danskebåter» blir det billigere, eller med Kiel-ferja og På svenskebåten mellom Norge og Sverige.  Men. Tar man seg en tur med slike båter for fornøyelsens skyld for en avveksling i hverdagen sammen med venner eller arbeidskolleger hvor man betaler en liten egenandel for kameratskapets skyld og samtidig handler litt, så kanskje , men ikke bare for å reise for handlingens skyld. Taxfree-varer er ikke så mye billigere om man ser seg om, det er og blir en myte. Den norske handelsstanden bør kjenne sin besøkelsestid og i hele året gjøre det man trenger mest selges for en rimeligere pris enn man reklamerer for. Det nytter ikke med lokkepriser på enkeltvarer når det er disse varene man helst ikke har bruk for. Kiwi lokker nå med vaskemidler som et spesialtilbud, men hvem hamstrer dette da???Når man skal summere opp hele kjedespekterets tilbud er, så er det som en av mine tidligere nabobarn sa det; -De fleste handler bare det heter «på tilbud», om det så er toalettpapir for å tørke seg bak!! Altså dette sa meg at matvarer er nor høyt priset. Men i år så får vi vel på nytt en priskrig på julekjøtt når produsenten får bare et par kroner for kiloet ?? Det kommer nok forbrukerne til gode??Eller???

Ulovlige barnevernkjøp
Hvor lang tid må en statsråd bruke for å se at svært mye i årevis har vert galt og direkte ulovlig innenfor norsk barnevernstjeneste?? I VG la jeg i kveld merke til, da jeg først så innlegget, at Solveig Horne nå vil ulovlighetene til livs. Hun har ment at man bør sette seg inn i lovverket før man «kjøper tjenester» fra private aktører. Det ble nevnt  at så mye som 2,9 milliarder har gått til slike kjøp. Innser hun først nå at dette har havnet rett ut i en økonomisk elendighet?? Bildet av ministeren som VG la til innlegget så ser man at hun ser «stram ut i masken» eller skal man moderere seg til å si betenkt?? Hun kan heller ikke si at hun ikke har visst, og har vert blant de som bevisst har valgt å tie og holde munn for hver gang en kritiker har sagt sitt offentlig om hva man har ment om saken. Men likevel så har hun fått tildelt i budsjettet som nå skal opp til vurdering flere titalls millioner , for ikke å snakke om milliarder i dette «prosjektet». Altså velferdsprofittører skal hedres og betales til høyeste bud. Hva blir så prisen pr.hode for de mange barn som det settes pris på?? Barnehandelsindustrien kjenner ingen grenser, og dette godtar Solveig Horne uten skrupler!! Dette mener jeg «uten skrupler»… hva nå Solveig??

Prisliste for velsignelser
¨I VG for dagen 1,nov. 2017 på nett ser man at «pastor Hanvold» hevder å ha en «prisliste for velsignelser». Nå vil jeg sette frem et spørsmål om denne mannen kanskje bør søke seg en psykolog og det «faderlig» fort???? Her ser jeg en predikant som handler på kant med norsk lovverk  vil jeg mene.?? NÅR satte GUD prisen for velsignelser?? Ingen annen predikant i kristelige menigheter har jeg hørt at det skal koste å få en velsignelse. Ikke lenge siden jeg var i en kirkelig begravelse og hvor presten «lyste velsignelse» over de som var til stede i denne begravelsen, men jeg hørte ikke ett kvekk om betaling for at denne ble «delt ut»!! Mye man skal lese og høre om før øyne og ører faller av!! Nå må vel økokrim på banen overfor denne «trollmannen» av en predikant!!

Man må nesten stille Visjon Norge-generalen Jan Hanvold  spørsmål om det kjennes «friskt ut» at han går ut og mener i fullt alvor at å gi 50000 norske kroner til kanalen, så blir man «frelst» og velsignet av Gud  på en bedre måte enn i andre sammenhenger?? I mitt hode ser jeg her en viss form for grov tigging av svært store summer og i mitt hode grenser dette til svindel. Det er greit at man har et kristent livssyn, men dette handler nok mer om annet enn livssynet?? I mine øyne har denne formen for utvisning av kristenhet mer i seg enn hva som «normalt er», altså at her bør norske myndigheter granske denne virksomheten som Hanvold bedriver via sin TV-kanal. Kan man snakke om UTSUGING AV ØKONOMI??? Mange eldre har gitt og noen har vel også muligens mistet mye av det de i årevis har bygd opp av både eiendom og midler som har havnet i klørne slike «sugekopper» som det dette egentlig er, mens andre har måttet redde sine kristne eldre foreldre ut av knipen. Dette er et klassisk eksempel å  få tak i andres midler for egen berikelse!!!