Fra Ellinors sylskarpe penn!

Publisert 14.1.2018

Av Ellinor Nerbø
Foto: Colourbox

Barnevernet – den femte statsmakt?

Kan det være slik at man kan tenke seg at norsk barnevern er «den femte statsmakt»?? Nå som saken fra Tromsø ser ut til å få en annen vending, og man er kjent med at denne hadde aspekter fra en barnevernsinstitusjon og et hotellrom nå går i en annen retning, så viser vel dette at så snart at det handler om en eller annen innenfor norsk barnevern så skal dette legges lokk på eller bortforklaring for alt en bortforklaring kan være verdt. Faktisk slik at en mulig skyldig person skal slippe straff for eventuelle gjerninger vedkommende skal ha begått en eller annen gang av seksuell art uansett hva?? Skal det da være at en som har eller har hatt tilknytning til barnevernsarbeid eller annet kjennskap til norsk barnevern, så kan man tillate seg hva som helst overfor det man kaller «sårbare mennesker i ung alder»?? Når nå politiet har startet en unna-manøver så ser man at her er det noe som er feil et eller annet sted. Hva kan da være feilen?? Slik dette kunne se ut som, så kan det her bli en omvendt erstatningssak til fordel for den som kanskje skulle ha rett til en erstatning.?? Når norsk politi er med i «barneverns-leken» i fullt monn for i dette tilfellet nå sånn plutselig over natta ser ut til å snu fordi det kanskje dukker opp «ting» som man ikke vil ut med, og son kan få en vanskelighet å hanskes med, så ser man at dette kan slå «feedback»… Enten så VET man at «noe har skjedd» eller så vet man det ikke.  Med den kjennskap svært mange har av norsk barneverns «gjøren og laden» så kan man vel si at det ikke er røyk uten ild i denne saken heller!  Men så kan man vel si at når politiet er «på sporet» av noe der de selv kan være involvert, så stikker man hodet mellom beina og løper fra det de skulle løpe opp mot!! Det samme gjelder vel for medarbeiderne i BUF-etat Nord i denne saken!!

Et arbeiderparti i knestående?

Dette som nå har skjedd i kjølevannet av Giske-saken viser nå et Arbeiderparti som ligger nede i knestående. Hvor lang tid vil Jonas måtte bruke på å bygge landets tillit blant folket etter denne «skandalen»?? Hvilket annet parti står nå for tur til å oppleve det samme?? Her kan man vel bare vente å se. Selv ikke store «undervisningsinstitutt» ser ut for å ikke ha lignende saker. Man kan vel si at det er mange som må prøve å se hva folkeskikk er for tiden.  Selv i andre offentlige sektorer er dette heller ikke noe «ukjent»… Tror nok at dette kan bli toppen av et isfjell om litt, vent å se. Arbeiderpartiet har nå flere som sikter høyt for å få et lederverv, og da kan dette bli kampvoteringer når dette skal avgjøres. Det verste som kan skje etter min mening er at man kan få en muslim i partitoppen som sikler etter ledervervet?? Jeg var innom et nettsted som heter Document.no og der finner man også mye å se på som kan gi en kalde frysninger langt ned over ryggen. Hvilket samfunn skal vi ha om noen år?? Et samfunn hvor alle ser på hverandre som fiender??

Også Frp i ”me-too” problemer?

Nå kan dette se ut til at de fleste politiske partier kan ha et ME TOO -problem eller??? Nå er det FRP sin tur til atter en gang å komme i slike problemer. Da gjenstår det et problemspørsmål å stille. Hva går det av norske politikere for tiden eller har dette pågått over lengre tid inntil at dette nå sprekker i en boble?? Man skulle vel tro at når man stiller som en folkevalgt, så må man vel vite hvor noen grenser går?? Nå skal jeg ikke være dommer her, men man kan vel i anstendighetens navn stille noe spørsmål ved oppførselen til noen av våre politikere?? Da jeg i min tid vokste opp, så lærte man nok at det å være «snill pike» skulle være noe man skulle følge, for det hjelper en i voksen alder. Det samme skulle man tro gjaldt gutter under det at man skulle være «flink gutt»?? Dette ser nå ut til å være en glemt leveregel.. Synd å si det, men dette burde flere følge..

Forbud mot peis og ovn eldre enn fra 1998

For det første så må man vel spørre hva som er feil med en ovn fra 1997?? Har fått med meg at Bergen er første kommune ut med forbud mot fyringsovner eldre enn 1998. Hva blir da forskjellen med slike ovner eller en peis i forhold til å bruke en bålpanne ute som er svært populært for tiden, hva er forskjellen?? Noen lager også en liten grue eller en bålplass i stein ett eller annet sted der man ser at dette passer for kosens skyld. Blir det også forbudt i Bergen?? Jeg kan ikke klare å se forskjellen her. Det som heller er «feilen med» Bergen er nok heller at byen og kommunen ligger midt mellom «de syv fjell» og landskapet er slik at det blir slik som det blir nettopp av den grunn. Hva med de som har murt seg en utepeis for grilling, skal de rive disse ned nå da?? Jau sier jeg, det er i Bergen at «dumskapen er født»?? Eller tar jeg så feil at det er nettopp derfra at klokskapen er født?? Det er meningsløst å sette årstallet på 1998 for dette «forbudet». Hadde dette vert ovner fra tidlig 1900-tallet, så kanskje man kunne tenkt at det hadde noe for seg så fremt ikke disse er modernisert. Det går faktisk an å få satt i en «katalysator» i eldre ovner som gjør at eldre ovner er som nylagde sies det, samt at man skifter ut innholdet og da er jo alt som det skal være. Er dette så vanskelig å forstå for dere Bergensere?? Nå ser det ut for at folk tvinges til å betale i dyre dommer for å skaffe seg en ovn enten denne har kokemuligheter eller ikke sånn i «beredskap» eller for å fyre med ved som man sparer strøm på, og at denne skal være av ny dato. Blir det neste at man får datostempling på ovner for at noen skal tjene på salg av ovner og at ovner eldre enn ti år bør kastes?? Aller som tenker å skaffe seg en ovn har vel litt lengre tankegang enn at de kjøper ovner fra 1800-hundretallet som ikke er i ok stand?? Så dum er ingen!! Når nå dette er ute i media så spør jeg hvilken kommune følger etter Bergen??