Fra Ellinors sylskarpe penn

Publisert 21.1.2018

Av Ellinor Nerbø
Foto: Colourbox

Har BUF-Dir sett et lys?

Via VG 14/1-18 har BUF-Dir Tromald uttalt at bestemor bør på anbud. Samtidig innrømmer hun at minst 59 ansatte i barnevernet kan ha dobbeltroller. Det er nok meget sannsynlig for at antallet hun henviser til også kan være større. Man kan vel også gjøre henne oppmerksom på at det ved tilfeller også er avdekket at svært kriminelle mennesker også er involvert i dette antallet. Kan nevne Magne Havnå fra Nokasranet i Stavanger og nå nylig han som nå er i fullskala-media fra Brummundal. TV2 fremkom med opplysninger om at siktede er registeret som de siste årene har drevet et firma som leverer tjenester til barnevernet. Det er litt merkverdig at mennesker med et rulleblad fra før får tillit hos norsk barnevern hvor man de siste årene har solgt tjenester til norsk barnevern uten at tilstanden til vedkommende er grundig undersøkt?? Det forteller meg videre at her er slappheten på ville veier. Som om dette ikke er nok så ser det ut til at barna i denne blir gjenstand for norsk barnevern dersom ikke den nærmeste slekt får slippe til. Dette er vel galt nok som det er om ikke dette skal bli verre?? Eller kan det bli verre?? Ser nå BUF-Dir hva som er galt i norsk barnevern?? Det ser ut fot at et lite lysglimt langt i det fjerne kan ha utløst en viss tankevirksomhet hos Mari Tromald, eller tar jeg litt feil her?? Jeg vil likevel sette et spørsmål om hvor lenge denne lysgluggen vil vare før hun er tilbake i gammelt råttent spor.

Snøfall og kraftlinjer

Hvor mange tusen for ikke å snakke om hundretusener av mil med kraftlinjer har vi i dette landet? Alt dette er jo kraftselskapenes store hodepine for hver eneste vinter. Store snømengder legger ned linjene og folk mister strømmen. For ikke å snakke alle de trær som velter seg over linjenettet.  Hvorfor tar ikke kraftselskapene dette på alvor før vinteren setter inn?? Kostnaden for å leie helikopter når skaden er skjedd er jo det samme om man forebygger at kraftlinjene inspiseres lenge før?? En tur ut i fri luft med en motorsag for å sikre linjenetter har bare gode sider ved seg, for man VET jo at vinteren kan være både mild og med lite snø like godt som det kan lave ned to uker etterpå. Det er litt sent med etterpåklokskap når linjene er nede og folk sitter i dagevis uten strøm og varme. Dette opplever man nå i Vest-Agder. Det sies at i slike tilfeller så skal man få avkortning i strømregningen og det er nok vel og bra det, men hva med selv å sikre seg beredskap?? Det er litt sent når flere ti-tusener springer av gårde for å skaffe seg gassvarme og kokemuligheter når det viser seg at dette kan slike butikker ha fått tom for og man står det med skjegget i «postkassa»?? Det samme gjelder nok en el-generator. Noen steder er man ikke vant med så mye snø, og noen får vill panikk for noen få centimeter med hvitt regn som legger seg på bakken. Men skiføre, det skal man ha… At noen finner frem skiene for å komme seg til jobben er nå en ting, men i halvveis bløtsnø er dette lite klokt. Da passer det vel bedre med støvler og brodder skulle en tro. For de som har muligheten til vedfyring er situasjonen noe lettere når det gjelder varmen i boligen. 

”Store sko å fylle”, sa Linda Hofstad Helleland

Min umiddelbare reaksjon på denne setningen gjorde at jeg sa HÆ???? Det er vel heller et par dukketøfler som skulle vert overlevert i stedet for et glassfat.!! Det ble også nevnt at Horne har skapt et «barnevern med kjærlighet», og da etterlyser jeg hvor den kjærligheten ligger innen norsk barnevern.?? Barnevern med kjærlighet stammer nok fra en høyrepolitiker som heter Tone W Trøen, som like før regjeringskabalen skulle veltes på har sendt et innlegg med denne tittelen til en rekke avisredaksjoner. Dette innlegget viser bare at barnevern er ikke for barna men for de som har sin jobb hvor barna blir inntektskilden som igjen gir dem kjærligheten til de pengene de får. Innlegget fra 12-1 18 har jeg lagret på så det skal ikke Høyre komme fra. Det ble hintet om at noe er i gjære, men det gjenstår å se hva Statsråd Helleland vil mene med det hintet… venter i spenning….

Samfunnstopper og uryddig oppførsel

Når noen slike blir arbeidsledige fra siste jobb, så gjør vel de fleste det som står i deres makt for å skaffe seg en ny jobb. Slik er det vel med denne som nå er i medias søkelys også. Nå ser man at det å i tillegg være frimurer heller ikke hjelper stor når andre ting som man kanskje ikke regnet med skulle bli oppdaget skjer slik som i dette tilfellet. En uryddig oppførsel slik som det i denne saken er «avdekket» og som vedkommende nekter straffeskyld for, så hjelper det ikke denne er aldri så mye frimurer. Selv om man har hatt en betydningsfull jobb i samfunnet for noen år siden, og i andre sammenhenger etterpå, så skal man ikke tillate seg å ta med seg unge mennesker i «sårbare situasjoner» med og inn på et hotell uansett hvor. Det må vel for tiden være noe fundamentalt galt innenfor norsk politikk for tiden når man leser om alt som der foregår og har foregått de siste årene. Har våre politikere og fremtidige politikere mistet alt de har lært av folkeskikk?? Ikke engang KRF har gått fri i det siste ser det ut til. Alle disse har jo sett frem til tider som samfunnstopper og håpet på en politisk jobb som kunne gi dem litt anseelse. Når man ikke klarer å «holde fingrene av fatet» eller bruke data-duppedingser i rett viten, så blir man før eller siden avslørt i hva man har holdt på med. Da må man bare finne seg i å bli ettergått i sømmene og når avsløringer er et faktum så er det ingen vei tilbake. Det burde «bedrevitere» forstå, selv om man er frimurer fra høye nord eller sør for den del, man får ikke uventet himmelsk hjelp for det. Tror ikke at Kong Salomons arme riddere er til særlig hjelp. Det er hva du har gjort som skal være avgjørende om og når man kan bli dømt for å ha overgått seg selv…… Jeg for min del har ingen sympati med mennesker som ikke har lært seg folkeskikk hva gjelder all form for seksuell tilnærmelse over for barn og unge i hende på norske barnevernere og institusjoner selv om vedkommende har interesser i slike. Barn og unge ER ikke fritt vilt for sådant, men pengene som medfølger i dette er vel det som teller mest der klientene er inntektskilden….

En ny statsrådpost –Eldredepartementet

Ser at det er Frp som skal bekle denne posten ved Åse Michaelsen.?? Vil det hjelpe at FRP får denne?? Slettes ikke hva gjelder den avkortningen som pensjonister og samboende  frarøves trygdeytelser i. Tipper jeg rett så blir det ingen bedring for dette heller. Hadde man fått tilbakebetalt det man er blitt frarøvet de siste tre årene med en god rentesats i det minste, så hadde nok jeg og flere med meg blitt litt rikere…ta med den ene hånden(les stjel) og la oss greie oss så best vi kan med den andre…. Tyveri er ikke pent uansett hvem som hadde fått denne posten der….