Elvestuen eller Ulvestuen?

Publisert 5.1.2019
Foto: Wikipedia

Mikropartiet Venstres miljøvernminister Ola Elvestuen, setter kjepper i hjulene for den felling av ulv som synes å være helt nødvendig. Bare en liten del av disse drapsmaskinene skal kunne skytes. Vi har gjennom årene – og ikke minst i år – sett hva ulven tar av sau og lam. Det er store tap for bøndene, og en ubeskrivelig pine for en stor del av de mange hundre sauene hva de må ha lidd der adskillige av dem ble funnet halvdøde. Men intet av dette ser ut til å berøre Ola Elvestuen.

Denne ulvevennen og hans mikroparti har farlig stor makt. Et parti som ligger godt under sperregrensen og som innen flere områder fører en destruktiv fantasi-politikk, burde aldri få noen statsråder. Det er udemokratisk. Venstre har ikke fått inn Elvestuen som statsråd på grunnlag av valgresultatet. Det samme vil i tilfelle skje med KrF hvis også dette partiet skal tiltvinge seg en eller flere statsråder.

Igjen har man en fornuftig talsmann i Senterpartiets høyst oppegående leder Trygve Slagsvold Vedum som taler bøndenes sak. Man kan ikke etablere villdyr-områder kloss inn på gårdsbruk og i boligområder generelt. Også andre beboere er redd for ulv som de selv har opplevd å treffe på sine egne tun og øvrige nærområder.

Må ulven ta barn og skade andre før det går opp for Elvestuen og hans likesinnete hvor alvorlig situasjonen egentlig er Når et politisk parti prioriterer ville dyrs frihet i gårds- og boligområder fremfor menneskers og husdyrs sikkerhet og trygghet, da er det sannelig vanskelig å forestille seg hva som rører seg i hodene på slike kyniske  politikere!

FrP har også i denne saken sagt klart i fra mot Venstre, og ser ut til og igjen «måtte» svelge både kameler og dinosaurer. Ufattelig at ikke FrP forlater denne etter hvert så udemokratiske regjeringen, og igjen går over til å føre en konstruktiv og aktiv opposisjons-politikk!

Wilfred Høsteland