En amatørskribents mening

Publisert 29.5.2019
Foto: Colourbox

Som amatørskribent gjennom mange år – har jeg fått erfaring med noen profesjonelle i landets avisredaksjoner. Lærerikt. Særdeles lærerikt! Og – avslørende!

Tiden som vi alle nå gjennomlever, trenger mer opplysning om tingenes virkelige forhold – selv om disse, for mange, er direkte nedslående. (Til syvende og sist er det de fremmøtte velgere som har gitt partipolitikerne grønt lys for den fortsatte galskap rundt oss, også etter 2. verdenskrig). Og med galskap mener jeg sosialismen – enten den fargelegges rød, blå, grønn, brun eller svart. Det blir jo Hipp som Happ. Diktatur er diktatur – uansett farge på ismen. Det må vel alle i hvert fall kunne være enige om, i en tid med ellers ensidig pengetenkning.

Politikerne kan skylde på velgerne. Dermed kan alle skylde på hverandre. Trist! Etter min mening må derfor en del fakta fremkomme i klartekst – spesielt om den virksomhet som har undergravet Norge som rettsstat og nasjonalstat. For der har både politikere og store deler av norsk presse (med noen hederlige unntak) sviktet. Totalt! Så, der fikk dere den! (Humre…). Det er slett ikke bare brune snegler som for tiden må bekjempes, men også totalitære ideologier. (Det siste ment som alvorlig advarsel).

Ryddeaksjonen som for lengst skulle vært foretatt innenfor Norges overadministrerte system, kommer vi neppe utenom – dersom vi oppriktig ønsker et trivelig, fritt samfunn. Med andre ord: Byråkratiet må fjernes, vel og merke den del som strengt tatt ikke er nødvendig. Og, mon tro: Hva ville våre forfedre sagt og ment – når man for eksempel betrakter tidens mer eller mindre EU-kåte politikere, som med forskjellige knep vil føre Norge inn i en ny og større union, som EU innebærer. Jeg tror de ikke bare snur seg i sine graver. De roterer! La nå forfedrene få hvile i fred. De har rotert lenge nok. Ja, i mange år!

En ny og mer fordomsfri EU-debatt synes dessverre å være langt unna. Det var redaktørens egne ord, allerede 23. mai, 2011 i Halden Arbeiderblad. Jeg er enig! En slik debatt må nå til – selv om mange helst vil unngå de avsløringer som da sannsynligvis vil fremkomme.

Kan vi snart rett og slett vente oss et demokratisk opprør? I tilfelle: Det er på høy tid.

Thorbjørn Andersen. Halden.