En dyrtid, kulde og heftige snøbyger

Publisert 6.1.2023
Foto: Jan Hansen/Sfm.no

Som om det ikke er galt nok med en strømpris mot nye og større høyder fremover, en stigende rente man ikke vet hvor stopper, en vinter som dette året kan se ut som en vinter man ikke har hatt på mange år før jul i alle fall, så kan man nok spørre om hvor mange trær som kommer  til å velte over strømlinjene, og som da kutter tilførsel av strøm til alt av bygg og husstander som blir sittende i stummende mørke om man ikke har sine alternativer i orden. Hva angår rentenivået, så sa jo sentralbanken at rentene skulle enda lengre opp på ny-året. Hvor høyt da spør man seg? Og strømprisen har ikke tenkt å avta, heller at de går enda høyere opp. Hvor skal det ende?

Aldri før har Frelsesarmeen hatt større pågang etter hjelp sies det, andre hjelpestasjoner likedan. Hadde det kanskje vært like greit at man tok vekk en del «helligdager» for disse setter folk i en knipe? Familieforhold sliter, og dette er vel skapt av våre sittende stortingspolitikere hvor ingen av dem tar grep. Skulle en prøve seg med et par ord, så blir dette ikke engang lagt merke til.  Det er da man ser dobbeltmoralen lyse som en julestjerne på høylys dag! Altså den som er slukket!

Vi kan ikke bare skylde på Ukraina-krisen, selv om vi hjelper til der så godt man kan fra et norsk ståsted. Strømkrisen har også andre vinklinger som regjeringen har skylden for! Altså, uansett hvem som har styringen, så er det like galt uansett. Noen som ser hva som er galt? Støre klarer i alle fall ikke jobben godt nok, det er garantert! Det hjelper ikke at Støre flakser rundt på SFO-er rundt omkring. Hadde han heller tatt tak i primære tjenester og gjort det han burde, så hadde man nok tatt en prosent alvorlig av hva regjeringen gjør.

Slik det er nå, så ser det ut til at Norge går mot et stup som man ikke klarer å stoppe opp ved før det er for sent. Når trygdede går ut i norske aviser og spør om hvor mye man får for elleve kroner og tenker på en løk, da har man vel nådd bunnen? Hvor vil statsministeren videre? Gå eller sitte til valget, og se på at norsk fattigdom øker kraftig? Ikke rart at Jon Niklas Rønning lagde Støres julevise. Man får stålsette seg, det er nok ingen annen råd.

Ellinor Nerbø