En eksploderende volds-spiral

Publisert 27.2.2019
Foto: Olav Martinussen

Vårt reaksjonsmønster overfor disse bøllene som plager og skader folk, og der det ender med lemlestelse og død, er altfor slapt! Det er nå på høy tid at vårt rettsvesen og tilhørende straffemønster tar modell fra USA! Våre «lovens strengeste straffer» – 21 år – er for fiskeboller å regne når det gjelder disse skruppelløse kriminelle!

Her på det snille berget er nok dødsstraff litt for tøft for norsk folkesjel og Amnesty i 2019, men verstingene med kniv og skytevåpen ville ha fortjent det. Ærlig talt – slike råtasser skal ikke få gå fritt omkring! Det å bære kniv eller skytevåpen i det offentlige rom, burde gi minst 21 år! Og kvinner skal gå i fred – når og hvor som helst! Et menneskes kropp er privat eiendom! Det må spesielt menn fra annen kulturbakgrunn merke seg! Voldtekt skal straffes hardt!

Skal Oslo, Bergen m.fl. byer og tettsteder i Norge få sprengt gjenger, og gjort noe som virkelig monnet overfor individer som ikke vet å oppføre seg, og ikke tar fem øre for å ødelegge medmenneskers liv og helse, må livsvarig fengsel – og da mener jeg livet ut – innføres med hard hånd. Ungdom eller eldre hardbarkede kriminelle. Slik straff må til for å få bukt med slik rå brutalitet. Egne fengselsanstalter med væpnede vakter og knallhardt arbeid for de innsatte må til! Etter tøff, amerikansk modell!

Hvorfor skal Norge være et slikt pusete, silkemykt sted på kloden, hvor gærninger skal få gjøre nærmest hva de vil, uten selv å se døden i hvitøyet! Knallharde straffer må til for å virke preventivt overfor andre mindre begavede som får lyst til å prøve rambo-kniven sin! En avtale med Russlands tøffe arbeidsleirer i Sibir er jo et bra alternativ. Velrenommerte forsvarsadvokater som setter sitt gode navn og rykte på spill for å få frikjent slikt avskum, burde omskolere seg!

Er det bevist at slike bestialske handlinger har funnet sted, skal det ikke være noen kjære mor for slike! Norsk politi og rettsvesen bør ta seg noen seminar i f.eks. Texas. Hadde alle NATO-land fulgt samme praksis, ville antakelig Europa vært et ganske fredelig område på kloden!

Terje Haugom DEM