En fargesprakende morgendag?

Publisert 27.2.2019
Foto: Colourbox (Stortinget)

Lederskribenten i avisen Dagen brukte følgende overskrift på sin artikkel, 7.mars, 2008: ”Rød, grønn og gul fremtid?”

Spekulasjonene i artikkelen den gang, dreide seg om regjeringsalternativet etter valget, 2009. Greit nok. Men – så var det dette med partipolitiske farger, da.

Er det nå på høy tid å sette riktig farge på det som har foregått på den politiske arena (riktig nok i demokratiets navn) – men som har ført til noe helt annet? Spørsmål går til alle. (Demokrati er det i hvert fall ikke – etter min mening).

I stedet er det avsløringer i klartekst omkring den brunskimrede, sosialistiske politikk som må til – en galskap som mange tror var sluttført i 1945. (For tiden lanseres galskapen under navnet ”rød-grønn” politikk).

Apropos galskap: Om galskapen betegnes nazisme eller kommunisme – blir vel egentlig ett fett, eller hipp som happ – og er bare av akademisk interesse? (For oss andre har vel historien vært fargesprakende nok som bevis).

Min påstand: Fremmøtte velgere har ikke bare blitt lurt – men blitt lurt kraftig i mange, mange år! Og – jeg tviler sterkt på om nordmenn flest liker å bli lurt av politiske folkeforførere. Eller?

Det siste minner meg om et par ”sannhetskorn” som jeg har hørt:

  1. Aldri skrønes det mer, enn foran et valg – og etter en fisketur…
  2. Foran et valg – er vi alle politikeres venn. Etter valget – bare skattebetalere, igjen.

Parolen heretter må derfor bli: Fri oss fra våre venner!

Thorbjørn Andersen