En ganske opplysende lederartikkel

Publisert 27.6.2017
Av Wilfred Høsteland
Foto: Wikimedia /Skjermdump

Jeg pleier ikke å anbefale Bergensavisen ut fra den dårlige behandlingen jeg selv har fått fra redaksjonen. Men lederen 25. juni bør leses – ikke minst av statsrådene i Solberg-regjeringen – og henne selv! Der får man en skikkelig kortfattet og grei oppramsing om Solberg-regjeringens såkalte reformer innen en rekke områder – denne gangen spesielt fokusert på politireformen. Det hele vitner om – veldokumentert – en skandale-regjering som styrer «alt og alle» med diktatorisk jernhånd. 

Nå klager politikamre over det ganske land over at forholdene er blitt mye dårligere. Folk flest føler at politiet er kommet mer på avstand – noe som jo ble advart mot på forhånd. I tillegg hoper alvorlige (og mindre alvorlige) saker seg opp som aldri før, og blir liggende til de er blitt så gamle at de tiltalte får redusert straff! Nylig sto politidirektoratets sjef, Humlegård frem i TV-nyhetene og nærmest lovpriste hvor fantastisk reformen var. Det er han helt alene om, viser det seg. Den mannen bør – som jeg tidligere har nevnt – finne seg en helt annen jobb – langt fra politietaten! Han er fullstendig i utakt med hele politietaten – men er tydeligvis en varm tilhenger av den sittende regjeringen.

Bergensavisens lederartikkel kunne gjerne blitt sitert ord for ord her, men folk flest kan sikkert få tak i en kopi av den. Men jeg tviler sterkt på at representanter for regjeringen ville applaudere den. Den beviser nemlig for en fiasko alle «Høyre-reformene» har vært og er.  Solberg-regjeringen kommer til å gå inn i historien som en skandale-regjering – en regjering som dikterte hva både fylker, politi, kommuner, og en rekke andre instanser SKULLE gjøre – mot deres egen vilje. Det er en arrogant regjering uten sidestykke – helt i utakt med folkeviljen.

Nå får vi for øvrig se hvordan den truete tvangssammenslåingen av Troms og Finnmark fylker vil ende opp. Der er et klinkende klart folkeflertall MOT! Det vet regjeringen, men Monika Mæland & Co. foretrekker å tråkke på demokratiet – og på folket i nord, og å neglisjere anbefalinger/frarådinger fra faglig hold. Slik er det altså med en Høyrestyrt regjering! Jeg anbefaler Finnmarkingene som har stemt Høyre om å legge ned partiet i det fylket. EXIT regjeringen Solberg! Politiske drittsekker har vi mer enn nok av i opposisjon om vi også skal ha dem i regjering!