En gledens dag for Generasjonspartiet (GP)

Publisert 14.4.2021
Foto: Cayza Del Carmen

I dag ble vi vekket med den gode nyheten fra Viken fylkeskommune om at Generasjonspartiet (GP) i Akershus valgdistrikt klarte målet for å stille liste til stortingsvalget 2021 i nettopp Akershus. I den anledningen ønsker vi å takke ALLE dere som støttet både demokratiet og det at GP kan få tale «mannen i gata» sine saker. TUSEN TAKK!

Vi vet at mange er motstandere av nye partier, men nye partier vokser ofte frem i en protest over at de allerede etablerte partier (som også en gang var nye) ikke klarer å holde det de lover og fordi folket da får nok. Det nytter ikke lenger å bare «skrike» ut sin vrede ved hjelp av et tastatur. Nå under COVID-19 får man heller ikke gått fysisk til en demonstrasjon selv om man med årene har sett at demonstrasjonene blir færre og færre og mindre og mindre folkemasse bidrar i disse fordi folk ikke lenger har troen på at det hjelper. Men det hjelper å stå sammen og det var det flere ønsket å bevise da GP ble dannet i slutten av september i fjor og i Viken hadde allerede Lillestrøm og Lørenskog samt et ungdomslag oppe sine lokallag i oktober 2020.

Covid-19 har absolutt spent bein på oss hele veien fordi man ikke kunne sanke underskrifter som tidligere ved bl.a. å stå ute bland befolkningen, men vi ga oss aldri da vi visste hvor viktig det var å få på plass disse listene for å kunne stille til valg i et forsøk på å gjøre en forskjell for folket. Dette bare beviser at det er både rom og behov for nye partier og GP er et parti av folket for folket som sammen skal jobbe for alle generasjoner fra du blir født til du går i graven. Barn og barnebarn ønsker det beste for sine foreldre og besteforeldre og vis a versene.

Nå ser vi frem imot valgkampen og håper bare at Norge kan åpne opp igjen for selv om vi har klart målet med å stille lister så er det nå den viktige kampen kommer og det er å nå ut til folket. Heldigvis ser vi at flere folk begynner å «våkne» og ønsker å ta kampen sammen med oss og vi får flere og flere medlemmer inn som bor rundt om, ikke bare i Akershus valgkrets, men i hele landet, så flere lokallag vil komme og alle er velkomne om man ønsker å være med på å gjøre en forskjell. Ikke minst er det bra for de andre store partiene at det har kommet et parti med et bredt program for på den måten kan man heller samarbeide med noen som fører samme politikk som en i stedet for å samarbeide med noen som står så langt fra hverandre at man ikke får igjennom sine saker som igjen resulterer i at flere velgere år etter år har kjent på skuffelsen når det de gikk til valg på saker som ikke blir oppfylt.

Rom ble ikke bygget på en dag, men vi har i det minste satt oss som mål at vi skal bygge opp et parti som lytter til hva folket ønsker og det er nettopp i starts-gropa man enklest kan få inn de viktige sakene, ikke bare på landsbasis, men også lokalt.

Så igjen kjære innbyggere i det gamle Akershus og kanskje spesielt til innbyggerne på Romerike som vi ser virkelig har engasjert seg for å få til dette. Vi håper vi ser dere alle under valgkampen og igjen et riktig stort TUSEN TAKK til alle som har støttet oss i denne kampen.

Per Martinsen, fylkesleder i GP Viken og Cayza Del Carmen, medlem av GP Lillestrøm