En meget provoserende vegdirektør!

Publisert 2.7.2017

Av Terje Haugom, samfunnsdebattant
Foto: JH Media

(Kilde: NRK) «Vegdirektør Terje Moe Gustavsen tror sjåførene blir overflødige i fremtidens biler. Gustavsen tror ikke det er så veldig lenge til det blir ulovlig for mennesker å holde i rattet. Det antydes fra 2030. Vegdirektøren mener veiene vil bli tryggere og trafikken mer smidig med selvkjørende biler.»

Nei! Og atter NEI! «Trafikksikkerhet» blir her framstilt på samme måte som klima-hysterikerne framstiller å redde verden fra undergang! Hadde vegdirektøren heller gått i strupen på alle krapylene som sitter med en hånd på mobilen, og en hånd på rattet, hadde han gjort noe vettug! Veiene bør forbeholdes oss proffene, som f.eks. om et år har kjørt skadefritt i 50 år! Forby skikkelige, kompetente sjåfører å kjøre bilen selv, kvalifiserer til både Riksrett og Menneskerettsdomstolen i Strasbourg! Uhørt! Uakseptabelt tøys!

At noen tullinger er så¨glupe, at de klarer å konstruere biler og minibusser som finner veien selv, er i seg selv en hån og en formidabel provokasjon mot alle gode sjåfører – både i Norge og verden for øvrig! Det er like uakseptabelt som å vekke til live igjen T-Rex ut fra DNA funnet i fossiler! Det er noe som heter stolthet og kjøreglede! Ikke alle ser på bilen bare som et framkomstmiddel, men som en KULTUR-gjenstand, som gir mye mer enn Moe Gustavsen aner!

Alle vi i NAF – og andre bilglade mennesker -, la oss gjøre vegdirektørens ord til skamme! Bilen er kommet for å bli! Et innebygd kamera over førerplassen i alle nye biler – med kontinuerlig overvåking på vaktrom rundt om – kan avsløre hvem som bruker mobil, eller har knappenåls-pupiller pga. rus -, og som så kan lukes bort fra trafikken! Men vi – de som vet hvordan bilen skal kjøres, og følger reglene, skal ALDRI nedverdiges til å måtte forlate rattet! Så lenge legen attesterer at vi er friske! Vegdirektør Terje Moe Gustavsen bør rette skytset mot rus, mobiler, og folk som enten kjører altfor fort, eller altfor sakte! Men vi andre vil kjempe for vår rett til å ta lappen, og kjøre våre biler så lenge det er liv og helse i oss! BASTA! Selvkjørende biler er science fiction og tulliball i særklasse! «Selvkjørende biler», med masse elektronikk, – høyst upålitelig!