En sikker fattigdom i møte

Publisert 10.2.2021
Foto: Colourbox

Med MDG i posisjon, går Norge den sikre fattigdommen i møte. Det er mange i Norge som ikke har bil, men de bor som regel i byene og jeg tror at disse fanatikerne er enig og har latt seg lure av MDG, men hva så med distriktene, særlig i nord områdene. De kan ha både en og to mil, kanskje lenger til butikken og apotek. MDG, ignorerer dem. De vil avfolke distriktene, for det er nettopp det som vil skje om MDG hadde fått viljen sin med pris på bensin og diesel som skal koste mer enn 20 kr. pr. liter.

Disse personene som er enig med MDG, har ikke forstått det at varetransporten bruker også bensin eller diesel. Så om MDG skulle fått viljen sin, ville matvarer og andre varer prises himmelhøyt, (Sky High).

Videre vil MDG skrote alle biler som går på fossilt brensel innen 2025 og de tror altså at de vil da redde verden. Redde verden? Først forurenses det å lage disse el bilene atskillig mer enn bilparken med fossilt drivstoff med normal bruk, slipper ut på 5 år. Så var det vinterkulden da. Man får ikke en slik bil til å gå. En slik bil vil bruke for mye av batteriet til å starte og varme opp bilen. Rekkevidden en slik bil blir da bare prosenter av det som er oppgitt ifølge fabrikken, om de får den til å gå i det hele tatt. Hva med vareleveransen da? Postutkjøring. Det spøker da med at man i det tatt kan få kjøpt melk og brød om vinteren. Verre vil det bli om folk kan få start på elbilen for å komme til butikken. Søppeltømmingen stopper opp.

Alt dette er en tenkt situasjon om Norge stopper med den eneste inntektskilden Norge har foruten skatt. Fattigdommen i Norge vil vokse i omfang. Før olja kom hadde Norge fiske, landbruk, skogsdrift og fabrikker, hvor Norge produserte de varer som var etterspurt. Når olja kom solgte Norge ut, for da hadde plutselig Norge det svarte gull. Uten dette, er det over og ut med Norge og det er nettopp det MDG ønsker, eller vel de ønsker nok ikke akkurat det, men de vil ikke ta imot fra de som har levd litt lenge og fått med seg det som var like etter siste krig.

Om MDG får viljen sin med å stoppe oljeutvinning og stoppe mulighetene å betale ut pensjoner og vedlikeholde Norge, vel det siste ser vi ikke så mye av i dag, da den sittende regjering synes det er mere lukrativt å gi det rike Kina penger. Før Norge opplever den fattigdommen jeg har skrevet, vil vi sannsynligvis oppleve en krig til, en revolusjon. Det norske folk er ett meget tolerant folkeferd, men det er grenser også hva det norske folk tåler, før det smeller.

Hans Bauge
Samfunnskritiker