En sjefsredaktør i særklasse!

Publisert 18.3.2017

Av: Oraklet
Illustrasjon: Colourbox

Etter å ha lest følgende artikkel i VG – http://pluss.vg.no/spesial/2017/det-hvite-raseriet/ – , sitter også jeg igjen med en nummen følelse i munnen. Sjefsredaktør Gard Steiro i VG presenterer på en glatt og utvetydig måte framveksten av høyre-ekstremismen i den vestlige verden. Presentasjonen er i reportasjeform, og beskriver personer, ideologi, hendelser, terror, vold og ugjerninger – uten noen reell form for kritikk, men nærmest som hverdagskost – der alt er i skjønneste orden! Denne sannhetens reportasje er grusom, reell, – og slik verden er: Her skal alle fakta presenteres! Sannheten skal fram!

Bør selv bli mørkeredd

Men hvis sjefsredaktør Gard Steiro ser seg selv i speilet, bør han bli mørkeredd. Da ser han en ekte mobber og tilbakeholder av reelle fakta. Det var en gang at kranglefanten Steiro var sjefsredaktør i Bergens Tidende. Det var en gang i tiden også et såkalt «guttehjem» på Garnes i Arna bydel i Bergen. I flere reportasjer i BT i starten på 2000 tallet, framsto ledelsen ved guttehjemmet som «mønster-omsorgspersoner», og guttene hadde det så fantastisk bra der!

Men – da de guttene som klarte å rømme den gang, senere (som voksne) prøvde å fortelle avisen den virkelige sannheten om overgrepene, tvangen, pryl, seksuelt misbruk, sult, tortur og straff, nektet også sjefsredaktør Gard Steiro å skrive om det i sin prektige Bergens Tidende. De tre elevene som også ble falskt anklaget og grovt løyet om (av en alkoholpåvirket kilde), fikk aldri oppreisning eller beklagelse fra avisen eller Steiro.

Fortiet sannhet om overgrep

Det ville være for farlig for «makt-eliten», som bestod av fiffen i Bergen, hvor også den tidligere ledelsen ved guttehjemmet hørte til i vennekretsen. Slike riper i lakken ville heller ikke være bra for noen sjefsredaktør. Tidligere sjefsredaktør i Bergens Tidende Einar Hålien, var den første som nektet tre ofre fra dette barnehjemmet å få slippe til med sine bevis og makabre avsløringer av glatt-polerte løgner fra det helvete som en gang i tiden rådde på Bergens Guttehjem.

Som tidligtere sjefsredaktør i Bergens Tidende, nektet også Gard Steiro de samme tre ofrene å få slippe til med den opprinnelige sannheten om Bergens Guttehjem da denne omsider kom for dagen. Det skjedde på våren i 2014. Så hvorfor skal VGs sjefsredaktør Gard Steiro opptre som sannhetens apostel i dag? Styret i VG bør virkelig evaluere Steiros høyst klanderverdige fortid! Er han verdig den stillingen han i dag innehar?