En statsråd med stor provoserings-evne

Publisert 8.5.2019
Foto: FrP Bjørn-Inge-Bergest

Først landbruks, så innvandrings, så justis, og så rett ut på gaten. Sannelig skal denne ubrukelige odelsjenta fra Sjøholt, inn i Ernas regjering igjen. Snakk om å gi ris til egen bak. Her må det bli bråk.

De fleste som følger med i politikken, vil vel huske så alt for godt alt spetakkel som har vært knyttet til denne litt freidige og egosentriske Sunnmørs- politikeren. Hun har gang på gang hatt evnen til å provosere sine omgivelser, ut i fra et klart motiv til egen vinning. Sylvi Listhaug er en søkende maktpolitiker som ikke gir seg før hun når sine mål. Først må hun få vippet Siv Jensen av krakken. Men makthungeren stopper neppe der, nei det er en krakk som er enda mer attraktiv, som Sylvi Listhaug alltid har siklet etter, og det er Erna sin krakk. Selveste statsminister – krakken.

Vel – tiden for vise om min magefølelse medfører riktighet. Nå er hun satt til å ta seg av våre pensjonister. Helse og Omsorg som det heter i Statsråd – tittelen. Jeg må si jeg er spent på hva hun vil finne på denne gangen. Hvem skal provoseres og hvem skal prioriteres innen eldre-omsorgen. Skulle det oppstå lignende situasjoner som er vel kjent i Oslo, da Sylvi Listhaug var byråd for Helse og Omsorg. Hun skulle gjøre Ammerudlunden helsesenter om til byens utstillingsvindu for FrPs eldrepolitikk. Listhaug satset på de private helseprofitørene i selskapet Adecco – og alle i Oslo vet, som sagt, hvordan det endte.

Per H. Midtgaard