En usmakelig maktkamp

Publisert 1.3.2019
Foto: Wikimedia/Jarle Vines

Giske- saken er nok mye mer enn bare mee – too og en tulle – dans på en restaurant i Oslo.

Her kjempes en bitter kamp om Arbeiderpartiets sjel. Politisk redaktør i Adresseavisen, Tone Sofie Aglen, traff temmelig godt hammeren på spikeren, da hun antydet at det er, – hvem som skal etterfølge partileder Jonas Gahr Støre, som er den opplagt bakgrunn for denne tildels usmakelige maktkampen.

Nå er det ikke første gang vi opplever at en politiker blir hudflettet og kjeppjaget av media. Det er bare å gå tilbake til Tore Tønne saken å se hva media den gang var i stand til å forfølge en person. Man skulle tro at media også, for en gangs skyld, kunne ta lærdom av den tragiske Tønne – saken. Som vi husker endte med at han tok sitt eget liv. Vi får bare håpe at Giske har den nødvendige motstandskraft, som skal til for å stå kampen ut.

Det kan i denne sammenhang være nærliggende å sammenligne problemene i FrP., den siste tiden. Her er politikken at uansett hva du måtte gjøre, sende sensitive dokument til hverandre. Ta en liten voldtekt, og ikke minst å foreslå en trekantsex med en 14 års gammel gutt, og en 30 års gammen dame. Og at man tukler litt med noen reiseregninger Det ser ut til at ingen der i gården har lidt noen tillitskrise av den grunn. Men medlemmet som fikk tilsendt de sensitive dokumentene ble merkelig nok ekskludert, og ikke han som sendte dem. Merkelig?

Så Mister Giske stå på – du er ikke ferdig i norsk politikk.

Per H. Midtgaard