Ensomheten er spesielt stor ved høytider som påske

Publisert 22.3.2024
Foto: Sfm.no (Innfelt privat)

I de siste årene har det i media vært flere oppslag om mennesker i alle aldre og ulike samfunnslag som av ulike årsaker sliter med ensomheten. Ensomheten har helt klart ingen aldersgrense og berører utrolig mye folk.

Ensomheten blant våre medmennesker er et økende samfunnsproblem. Spesielt gjelder dette eldre mennesker og mennesker med ulike sosiale utfordringer som bor hjemme alene. I en travel og hektisk hverdag så sies det at mange pårørende/familie ikke er flinke nok til å besøke sine «kjære» så ofte som ønskelig. Hvordan vi behandler de som har bygget opp fedrelandet gir svaret på hvilke kvaliteter vi som medmennesker har. Vi må derfor alle bidra med litt mer av vår tid for å bekjempe ensomheten blant folk.

I påskeuken reiser svært mange på sine hytter og sender skrytebilder hvor man fremhever hvor flott man har det. Slike bilder virker av og til mot sin hensikt for dem som ikke har noe å gjøre i påska. Ensomheten kan være et stort problem for de som sitter igjen hjemme alene i «stillheten». Det koster så lite å vise ekstra omtanke i de dagene hvor det meste i samfunnet er stengt.

God påske.

Svein Otto Nilsen
Gruppeleder for Pensjonistpartiet i Trøndelag fylke