Ensomheten har ingen aldersgrense

Publisert 25.3.2022
Foto: Colourbox

I de siste årene har det i media vært flere oppslag om mennesker i alle aldre og ulike samfunnslag som av ulike årsaker sliter med ensomheten. Ensomheten har helt klart ingen aldersgrense og berører utrolig mye folk. Ensomheten blant våre medmennesker er et økende samfunnsproblem som dessverre tar altfor mange menneskeliv.

Spesielt gjelder dette eldre mennesker og mennesker med ulike sosiale utfordringer som bor hjemme alene. I en travel og hektisk hverdag sies det at mange pårørende/familie ikke er flinke nok til å besøke sine «kjære» så ofte som ønskelig. Hvordan vi behandler de som har bygget opp fedrelandet gir svaret på hvilke kvaliteter vi som medmennesker har.

Vi må derfor alle bidra med litt mer av vår tid for å bekjempe ensomheten blant folk. Det er lov å bry seg litt om hvordan andre mennesker har det. Det er ikke lenge igjen til påskeuken og svært mange reiser bort på sine hytter. Høytidene er spesielt tunge, og ensomheten er et stort problem for de som sitter igjen hjemme alene i «stillheten». Det koster så lite å vise ekstra omtanke i de dagene hvor det meste i samfunnet er stengt.

Svein Otto Nilsen
Gruppeleder for Pensjonistpartiet i Trøndelag fylke