Ensomheten tar alt for mange liv

Publisert 19.12.2022
Illustrasjonsfoto: Colourbox

Nå går det vanskelige året 2022 mot slutten – og det gir tid til ettertanke og refleksjoner om forbedringer og endringer i 2023, med de dramatiske økningene i levekostnadene og krigen i Ukraina som bakteppe. Jeg mener derfor bestemt at hvordan vi behandler hver andre – gir et godt svar på hvilke kvaliteter vi som medmennesker – og hvilke verdier nasjonen Norge skal bygges videre på i fremtiden. Dette er avgjørende og viktig for å få et tryggere og bedre Norge.

Faktum er at ensomhet blant nordmenn i rike Norge er et økende samfunnsproblem  som dessverre tar altfor mange menneskeliv i alle aldre og samfunnslag. Det er urovekkende og ingen god diagnose at spesielt så gjelder dette eldre mennesker – og mennesker med ulike sosiale utfordringer som bor hjemme alene.Vi må derfor alle som medmennesker i 2023, kunne bidra med litt mer av vår tid for å bekjempe ensomheten som allerede har tatt for mange menneskeliv i Norge. Jeg vil personlig i det nye året besøke og hjelpe enda flere mennesker som har det vanskelig – og er ensomme.

Et av mine andre mål og viktige ønsker for 2023, er at alle kreftsyke i Norge må gis en langt bedre oppfølging på alle nivåer dette inkluderer selvsagt gratis kreftmedisinen til alle kreftpasienter som virker, lindrer og redder liv. Dette har faktisk rike Norge penger til – om stortinget og regjeringen Støre ønsker det.

Jeg vil også benytte denne anledningen til å ønske alle en fredfull julehøytid og alt godt i det nye året 2023.

Vidar Kleppe
Bystyre – og fylkestingsrepresentant for Demokratene