Er BA (Bergensavisen) hjemsøkt?

Publisert 3.8.2020
Illus.foto: Colourbox

Mange av oss amatør-skribenter er hoppende glade, når våre innsendte leserbrev om ymse endelig kommer på trykk. Enten i Summetonen, eller enda mer eksklusivt – på Debatt. Ofte må vi vente lenge.

Derimot virker det som om Summetonen og Debatt i BA (Bergensavisen) er hjemsøkt av en ånd, som rett nok er dyktig til å skrive om ting og tang i de levendes verden, men som på spiritistisk vis klarer å få sine tanker på trykk omtrent hver eneste dag. Av og til både på Debatt og Summetonen – samtidig. Ånden har et navn: Arne Gabrielsen. Denne flinke amatør-skribenten ser ut til å ha en slags partoutkort-ordning med redaksjonen.

Vi andre dødelige – som faktisk også leverer gode og høyst aktuelle innlegg – blir ofte møtt med «Vi har så stor pågang, at vi dessverre ikke finner plass til ditt innlegg. Velkommen igjen ved en senere anledning.» Og så venter vi. Dager og uker, til det aktuelle temaet ikke lenger er aktuelt for avisen. Men ikke ånden Gabrielsen. Skulle gjerne visst hvilke forbindelser denne ånden har i redaksjonen!

Er det magi, eller bør man tilkalle en eksorsist? Norske prester har en egen ritual-bok til bruk ved «rensing» av hjemsøkte hus. Vel, – Arne Gabrielsen skriver godt! Men – en litt mer rettferdig fordeling av spalteplass ville være ønskelig. Gabrielsen må også kunne vente på tur!

Terje Haugom, tålmodig innsender.