Er de ikke riktig klok?

Publisert 11.2.2019
Foto: Wikimedia/Bjoartvet

Høyres Harald Victor Hove og Henning Warloe vil rive Bygarasjen, og bygge en «by-arena» på tomten! Og som ekte bergenser med begge beina på jorden vil jeg spørre: Er dere to politikere stein hakke tussete galne?

Næringslivet sliter mer enn nok fra før i byen vår, i kampen mot kjøpesentrene i byens periferi, parkeringsforbud, stengte gater for biltrafikk, reguleringer og enveis-kjøring osv. De handlende og arbeidende har bare Bygarasjen, Klostergarasjen og noen få mindre p-hus å bruke! Bygarasjens beliggenhet i forhold til buss, tog og bybane er helt perfekt! Og den har god kapasitet!

Hvis de to hanekyllingene i bystyret får viljen sin, er det et banesår for resten av byens forretninger, og sentrum blir enda mindre attraktiv for bilende kunder og arbeidsfolk! Siste spiker i kista for Bergen by som et pulserende handels-sentrum. De øvrige p-anlegg i byen har på ingen måte plass til å huse de tusener av biler som da ikke har Bygarasjen lenger! At de to politikerne tør å stå fram i avisen med noe så vanvittig forslag, vitner sterkt om hvordan byens velgere bør tenke ved kommunevalget til høsten!

Bilen vil folket bruke, samme hva utopiske idéer Byrådet måtte eksponere! Det finnes partier som faktisk vil gjøre det beste for næringsliv, bilfolket, kundene, kino-gjengere og andre som er glade i byen sin! Bruk stemmeretten, og unngå ville idéer som mer bybane, og å rive Bygarasjen! Man kan ikke drive Bergen utelukkende basert på syklende og gående!

Dette er et mildt sagt for dumt forslag fra to som skal tjene folket! En arena hvor som helst ellers, men rør ikke Bygarasjen! Nå er snart «Store Lungegårdsvann» blitt så gjenfylt, at tar dere resten også, så blir det plass både til arena, velodrom, og ishall! Uansett: Bergen trenger Bygarasjen!

Terje Haugom.