Er det full panikk i regjerings-manesjen?

Publisert 18.12.2019
Foto: Wikipedia/Frp-Bjørn-Inge-Bergest

Ja, alt tyder på det. Når statsministeren nå vil drar inn igjen gamle travhester, og på toppen av det, skifter ut en hest som har forsøkt seg «ørten» ganger som sirkus hoppe, og misslykkes.

Hva har hun satt i stand av trøbbel, der hun regjerer nå, mon tro? Nå skal hun forsyne meg rote til olje – statsråd posten også. Er det da ingen grenser for hva denne regjeringen klarer å rote det til for seg selv. At ringreven Søviknes også skal leies inn i sagmuggen igjen, virker da unektelig litt komisk. Det er litt vanskelig å se hvilke stabiliserende effekt bergenseren vil tilføre kollegiet.

Vi har i den senere tid opplevd igjen at et regjeringsmedlem må stå opp og beklage politiske handlinger, grusomheter begått mot uskyldige små barn. Barn som blev revet bort fra sine foreldre. Viser til Hermann fra programmet den 17.12.2019. Disse ugjerningene ligger langt tilbake i tid. Men det gjør ikke dommeravgjørelsene i Strasbourg, ringen er sluttet, mot det norske barnevernet. De blir dømt gang på gang. Uten at regjeringen vil gripe inn.

Vår avholdte konge, måtte selv stå opp, etter 60 – 70 års forsinkelse, overbringe en uforbeholden unnskyldning til folke i Finnmark. De ble overvåket av norske myndigheter. Statsministeren fant, for en tid tilbake, opportunt å be alle tysker–barna om tilgivelse for den behandling de fikk etter krigen. Likeså ble det gitt unnskyldning til de som hadde inngått forhold med tyske soldater under krigen.

Det skal bli interessant å se hvem som en dag blir kallet til å gi dagens flyktninger en uforbeholden unnskyldning for den behandling de har opplevd i rettstaten Norge. Jeg tror det umulig kan bli Sylvi Listhaug.

Per H Midtgaard.