Er det ikke snart vanlige folks tur?

Publisert 30.10.2023
Foto: Colourbox

Det er vel derfor at folk for tiden sliter, at «vanlige folk» skal knebles økonomisk og betale mye mer enn før på alt mulig. Selv bompenger og veibygging av nevnte årsak skjer nå nesten innenfor alle kommuner, og folket flås til beinet for å komme seg på jobb, i barnehagen med barna sine, og vise versa.

Det er nå blitt en ren ranskultur i Norge, renter til skyhøye nivåer er på trappene og de kommer nok ikke ned med det første. Maten har også blitt dyrere, og hva er en del av årsaken til det? Fraktutgiftene med også bompengene som en del av det hele. Som jeg sa, alt, selv byggevarer koster, og et lite vindu på 1,20 ganger 90 bredt koster nå nesten ti-tusen kroner om ikke mer. Den som har flere å skifte ut, får jammen meg kjørt seg på kronene for bare dette. Hva med resten man trenger å få gjort nå som nye regler fra EU kommer sigende på? Her blir det kostbart ser jeg for meg.

Her skal man følge noen regler som virker helt på trynet, trelagsvinduer skal inn i alle hus og boliger, fem cm mer i isolasjon skal samme veien og da må man også legge ny bordkledning samtidig. Jammen kommer dette til å koste. Er det rart at man blir fly forbannet over tilstanden som våre politikere kommer til å sette i verk? Selv borettslag slipper heller ikke unna disse påleggene fra EU. Det går ut over fellesutgiftene til hver enkelt beboer som da må betale høyere boutgifter. Stakkars den som har en inntekt, hva da med en som over natta blir aleneboer, hvordan skal det gå i byer der prisene flyr til himmels?

Leiepriser privat vil også gå kraftig opp, så da blir det lite lønnsomt for en minstepensjonist i alle tilfeller. Trygden man får ligger i skvis der bostøtte ikke kommer en til gode, hva da? Man faller mellom to stoler og blir liggende der. Og det blir bare verre og verre. Politikere i kommunene som sitter i styre og stell glemmer dette. De bryr seg ikke. Er det da rart at mange slutter å stemme?

Ellinor Nerbø