Er det så vanskelig da, Vedum?

Publisert 6.4.2022
Pressefoto: NTB Kommunikasjon/Statsministerens kontor

Er det så rart? En meningsmåling på spinkle 6,6 %, og det å miste 1000 velgere hver dag siden sist valg, kan Senterpartiet takke seg selv for. Løfter om billigere drivstoff og strøm viste seg å være svada og keiserens nye klær – til stor skuffelse for alle dem som trodde på Trygve Slagsvold Vedum – nå finansminister. Før sommeren er de under sperregrensen.

Er det så vanskelig da, Vedum, med et pennestrøk å fjerne alle bensinavgifter på norsk-produsert diesel og bensin på norske pumper, og forbeholde norsk, ren vannkraft til det norske folk til 37 øre pr. kWh? Det er fullt mulig, men motet og viljen svikter! Tjener staten så lite da?

Derimot er det nå borgerlig flertall, og særlig FRP gjør det ekstremt bra. Skulle de komme i regjering igjen, vil folket forvente at Sylvi Listhaug makter å få til det Vedum ikke klarer. Hva som skjer ute i verden, skal ikke ha fnugg av betydning for norsk-produsert drivstoff og strøm levert til det norske folk.

Så, finansminister Vedum vet hva han må gjøre for å reise kjerringa igjen! Og jeg spør: Er det for mye forlangt at det norske folk får føle at vårt felles norske arvesølv kommer oss til gode, uten at norske bedrifter og husholdninger må blø? Når vi har et oljefond som er så enormt? Vis at du tør, Vedum! Eller senk SP-skuta! Obs – for en uke siden kostet 1 liter 95 oktan bensin kr. 13,50 i Polen.

Terje Haugom, samfunnsdebattant.