Er det tomt for faglærte snekkere i nord?

Publisert 12.6.2020
Foto: Colourbox

Selv om vi nå er i en stille krise og i en pandemi, så er det vel noen som har kunnskaper i orden som ikke er i faresonen men som av andre grunner ikke lengre er i ordinært arbeid, altså har tatt ut pensjonen sin, men som har muligheter til å tjene noen ekstra kroner. HVOR finner man en slik?? Det er nok mange som har noe man skulle fått gjort her eller der, men å finne den som kan gjøre en jobb er helt håpløst?? Det er nok mange som har søkt lenge etter både snekker , rørlegger eller elektriker, men finner ringen som kan påta seg en oppgave. Nå som mange firmaer som har «hatt»? slike i jobb før krisen , men som nå legger inn årene og firmaet kan eller går konkurs, og derved etterlater seg ledig arbeidskraft, som selv kunne påta seg oppgaver, og tjent relativt godt i en overgangsperiode, som tilsa en noe høyere utbetaling enn det NAV kan trylle frem, og som man kan være uheldig å vente flere år på å få utbetalt, så ville vel et oppdrag man selv stod bak gjøre hverdagen lettere for en??

Jeg ser jo at flere steder i nord så ser man langs norske veier hus og hytter, småbruk også, som hadde trengt en ansiktsløftning, hvor mange som eier disse bærer på et ansvar for dem… Dette ser nok ikke alle , dessverre…synd å si dette men det er sant. Noen steder er det flere i sameie, og slikt setter noen på harde prøver, det vet jeg av erfaring over mange år, før man selv ser elendigheten og tar i et tak selv, slik som jeg gjorde bokstavelig talt , da man startet med taket først. Uten den jobben hadde nok mye sett langt verre ut enn det som det gjør i dag….men når man tar over gammelt som man ikke får gjort annet med enn at det heter å restaurere, på grunn av forskrifter så har man bare ett valg, og det er å fortsette i det lange løp. Altså gjøre det som kontoen tåler!

Man bør ikke gjøre noe man vet man ikke har økonomiske løft for, i det små, selv om man må ta tiden til hjelp.  I disse dager er dette et viktig prinsipp etter min mening. Men så er det da med disse fagfolka da… Ser ut for at noen av dem har store vansker med å ta seg frem til en øy, selv om de kan hentes og få både seng å sove i og mat på kjøpet til jobben er ferdig, og litt til på kjøpet (for vinter-maten) slik at man sparer noe på dette selv ?? På noen kommentarfelt snakkes det om «late nordmenn» og at man ikke sørger for seg selv i mange tilfeller, og jeg begynner å lure på om det kan være noe i det hva gjelder håndverkere?? Eller er de redd for å få saltvann på eget verktøy?? Det skulle man i mitt tilfelle slippe, da man har det meste på plass på stedet for den del?? Noen dagers oppdrag her eller der skulle vel ikke være en for liten jobb heller..når man påtar seg en del av dem..Det kommer vel ut på ett skulle man tro, og kanskje kunne man slippe noen skatter og avgifter i samme slengen om man gjør sine sokker grønne….og kan sitt fag!!

Ellinor Nerbø