Er det virkelig mulig?

Bergen. Publisert 31.3.2017

Arkivfoto: JH Media
Terje Haugom, politisk kommentator, Moderatene.

Venstre-leder Trine Skei Grande vil presse FrP ut av regjering. Hvordan hun skal klare det, vil forbli et av verdens uløste mysterier! Et parti som er under sperregrensen skal liksom presse ut et regjeringsparti som er 4 ganger større!

Selv om Venstre kanskje har mange brukbare punkter i sitt program, har de kun fokus på to ting: Klima og miljø! Når de attpåtil klarer å gråte seg til å få viljen sin overfor millioner av bilisters økonomi – i egenskap av regjeringens ene støtteparti -, er partiets popularitet milevis under det absolutte nullpunkt! Med et slikt totalt ensidig og rigid klima-tyt, vil Norges første politiske parti – stiftet 28.januar 1884 – sannsynligvis være så avkreftet av tæring, at det avgår ved døden etter høstens valg! Skei Grandes ukuelige optimisme – men med den fatale slagside alt miljø- og klimamaset, dyrere fossilt drivstoff o.l. – vil det likevel hjelpe så lite. Når velgerne er gått lei av dette maset, blir det rimelig håpløst å vinne deres tillit igjen!

Men FrP vil kanskje overleve, selv om bompenge-løgnen er nok til å gi partiet nådestøtet! Det er i tillegg interessant å se hvordan Senterpartiet fosser fram på meningsmålingene. Det er grunn til å tro at Sp vil stå langt bedre rustet i mot den ettergivende kompromiss-holdning FrP har vist, og dermed fjernet seg fra så vel program som velgere! Men tross alt, – klarer Venstre å skvise FrP, og attpåtil fremdeles eksistere etter høstens valg, spørs det om verden står til påske 2018!