Er dette vegen til undergangen?

Publisert 24.2.2022
Foto: Colourbox

Etter siste krig, viste lederen for en av de viktigste allierte mot Nazismen, Stalin en brutalitet mot taperne av siste krig, altså Tyskland, Romania og Ungarn, for de sloss på Tyskland sin side og for Stalin var det om og gjøre å holde disse under jernhånd. Det var slik en brutalitet som Stalin viste, at etterfølgerne til avdøde Roosevelt som ville ha samarbeidet med Sovjet, men det ble jo ikke til det. Det ble ikke slik da, for Harry Truman som etterfulgte Roosevelt fryktet kommunistene så mye at han måtte sikre allierte for USA og med det grunnla han NATO i 1949. To år senere grunnla Sovjet altså USSR Warszawa pakten som besto av Sovjet union, Polen, Ungarn, Romania og de Baltiske stater som Estland, Litauen og Latvia.

Da USSR ble borte, forsvant også Warszawa pakten. Da var det vel rett og riktig at også NATO ble lagt død, men det skjedde dessverre ikke. Det var Sovjets siste president Gorbatsjov og daværende presidenten i USA Ronald Reagan som hadde laget en avtale og uansett en avtale er bindende til noe annet sies. Det er det jeg ser som en mening med en avtale. Det var fordi at NATO besto selv om Warszawa pakten forsvant. Her var det altså alkoholikeren Boris Jeltsin som altså ble den første russiske presidenten. Denne presidenten var godt likt i vest, for bare han fikk en flaske Vodka, var han fornøyd. Under Jeltsin forfalt Russland radikalt. Kriminaliteten og Korrupsjonen økte maksimalt. Gamle Sovjet ledere ble rike i en håndvending. Noe kontroll fantes ikke, bare Jeltsin hadde nok Vodka å drikke. Vesten likte Jeltsin godt, fordi under Jeltsin gikk det stadig nedover med Russland. Jeltsin ble syk. Han mente nå at tidligere KGB oberst Vladimir Putin var rett mann å overta rollen som ny president. Det ble organisert ett president valg, faktisk det første i Russisk historie. Putin overtok da etter Jeltsins død. Han gikk aktivt mot denne økte kriminaliteten i Russland. Han fikk inn i russisk straffelov et forbud mot korrupsjon. Flere av de tidligere Sovjet offiserene flyktet fra Russland til USA. Det ble også tøft for den russiske mafiaen. De flyktet også til USA. Kriminaliteten falt i Russland, men den økte kraftig i USA, spesielt i Florida.

Det eneste Jeltsin dugde til var å drikke Vodka. Vel han startet en krig, det var Tjetjenia krigen. Kamper som varte ett par år mellom Russland og Tjetjenia. Denne krigen stanset Putin, så ble det fred i Russland, den første ordentlige freden på lang tid.  Det var mange som mislikte, eller skal jeg heller si misunte han for den populariteten hen hadde. Det har blitt sagt at Putin skulle ha okkupert både Georgia og Krim. Når det gjelder krim, sendte Putin 40 000 soldater dit, når mobben til Porosjenko var på veg dit etter en orgie med drap og nedbrenning av landsbyer. Russland hadde en helt lovlig base her. Disse hadde Russland rett til å forsterke. De sivile tagg om hjelp mot den mobben som var på veg. De holdt ett lovlig valg. Det paradoksale er, hadde ikke drapene på Maidan og det som fulgte med drap og herjinger startet, hadde Krim fremdeles vært på Ukrainske hender.

Det er lett å forstå at Russland ikke liker at NATO kommer helt opp til nabolandene til Russland. Russland vil med det være totalt omringet. Om disse land som Ukraina og Georgia skulle bli NATO land, må det bli store endringer i hvor NATO kan utplassere både raketter og NATO soldater, men det lar seg ikke gjøre. Om Russland skal overleve som en selvstendig nasjon, må ikke dette godkjennes i det hele tatt. Putin som president kan ikke godkjenne dette. Å godkjenne en slik forbrytelse av NATO å klemme ett land inne som NATO planlegger å gjøre, det er nærmest å be om krig, en krig som lett kan eskalere til å bli en atom krig.

I fredens Navn må NATO som organisasjon nedlegges. Da Putin nettopp hadde overtatt president vervet fra Jeltsin, søkte Putin om medlemskap for Russland i så vel EU og NATO, og ble nektet i begge. Det forteller hva slags fredens president Russland nå hadde fått. Nå må Europa slutte å tekkes med USA. Europa skylder ikke USA noen ting. Etter siste krig, betalte USA for reparasjonene for Tysklands ødeleggelser. Det var Tyskland som tapte denne krigen. Det var Tyskland alene som skulle ha betalt for de ødeleggelsene Hitler startet, altså det er kun Tyskland som ene og alene står i gjeld til USA. Europa må ikke godta å la seg ødelegge av USA sin krigskåte oppførsel.

Etter Grunnlovens § 49, kreves det nå at oljefondet umiddelbart blir tilbakeført til Norge. Det har ingenting i USA å gjøre. I dette kravet har jeg nok folket på min side.

Hans Bauge 
Samfunnskritiker