Er «idrett for eldre» med i konseptet AktiVM

Publisert 16.1.2023
Foto: Privat

En av de viktigste satsningene for Trondheim kommune skal være å satse på god helse og inkludering, og sammen med kommunen og bedriftsidretten så lanserer man nå folkehelsekonseptet AktiVM. Folk skal i form til VM, og skal ut i aktivitet. Dette høres flott ut, men gjelder det også idrett for eldre eller er de uteglemt?

Flere kommuner slipper til de eldre i idrettsgrener derav Åfjord. Det er idrettsdag for de gamle og ikke fullt så gamle på kunstgressbanen i Åfjord. De springer 60 meter, går kappgang, skyter en bandyball i mål, kaster ball, tar spensthopp og knebøy. Målet er å gjøre det innenfor kravet til idrettsmerket. Gamle Klæbu kommune hadde samme prosjekt og med vellykket resultat.

Jeg fremmet et forslag pva. Pensjonistpartiet om at bystyret er positiv til å følge opp engasjementet «idrett for eldre» når Klæbu og Trondheim ble en kommune. Det skulle innhentes erfaringer fra kommuner som hadde et slikt opplegg som bl.a. Åfjord kommune. Dessverre så fremmet Senterpartiet at forslaget ble avvist uten begrunnelse.
Det var kun Pensjonistpartiet, Frp, Høyre, Venstre og KrF som støttet idrett for eldre. Dette er helt utrolig. Her hadde vi en ordning som fungerte og så avviste bystyret det Klæbu, Åfjord og mange andre kommuner har lyktes med. La oss håpe at AktiVM nå vil gi de eldre en mulighet til å bli med.

Svein Otto Nilsen
Gruppeleder for Pensjonistpartiet i Trondheim bystyre