Er Norge ditt nærmeste og peneste ferieland?

Publisert 15.4.2024
Foto: Sfm.no

Snart så skal man planlegge for dette årets ferie. Hver vel nå bedre enn å se sitt eget land der man kanskje ikke har vert før? På ditto portaler finner man et utall av steder man kan overnatte, noen er noe dyr på det ser man, andre noe rimeligere.

Noen steder er man i den situasjon at om man skal akkurat» dit» man tenker seg da, på en øy for eksempel, så er man avhengige av båt for å komme seg dit som det reklameres for. Vi har flere portaler hvor man kan booke seg inn, og flere av de som eier disse stedene har lagt inn gode fasiliteter, andre i noe lavere fasiliteter.  Jeg har vert inne på noen av disse for å se, men det er helt utrolig hva man kan se at folk vil ha for å leie ut til overnattinger enten det gjelder å ta detter stedet som en destinasjon for utflukter, eller om man vil være i ro der.

Det er mulig å leie alt fra lavvoer til luksusboliger og prisnivået er jo der etter.. Men får man som utleier inn det man ønsker seg? Ikke alltid. Noen steder har disse som leier ut noen vanskelige naboer som gjør noen krumspring for å legge kjepper i hjulet for utleiere. Selv om man lokker med både dyreliv man kan treffe på til å få storkveita på kroken. Dyrelivet kan handle om å se elgen rett ved siden av deg der du oppholder deg til å få en havørn på film mens fiskeren i båten mater den med småsei. Nå er påsken over, og da kribler det nok i feriefoten for mange og planlegginger er i farta  for årets sommerferie.

Blant mange portaler finner vi AirBnB, Hometogotoo, og noen til, og selv finn.no er inne i dette. Man kan velge og vrake etter hva man behager. Men. Det svirrer et aldri så lite men her. Hvor mange tar opp lån for å bruke i ferier som man får slite litt med når høsten kommer og hverdagen tar en inn igjen? Hva skal da barna si til vennene sine når foreldrene får inkasso på sakene? Noen velger jo utlandet som ferie og da løper vel kredittkortene løpsk innimellom? Hadde det da vert litt lurere å tenke på sitt eget land til steder man før ikke har vert og tenke at man kan gjøre dette også en god del billigere uten at kortet lyser rødt?

Har du noen kunnskaper du kan gi bort som en del av en enklere ferie, så hvorfor ikke det i år og likevel kanskje tjene noen kroner? Du kan også få andre goder ut av en enklere og innholdsrik ferie enn bare å sitte å smøre seg i solkrem på en strand i Syden som koster deg, men når du kommer tilbake til gamlelandet og kredittkortet ditt forteller deg at her har du sløst så det suser? Hva tenker man som ferieturist da tro? Det finnes jo alternativer og som er minst like bra og lærerik som det en sydentur kan gi deg? Norge er det beste landet å feriere i da dette gir en noen opplevelser en kan sette pris på. Givende, inkluderende, og lærerik.

Ellinor Nerbø