Er Norge et demokrati eller ikke?

Publisert 15.1.2022
Foto: Sfm.no

Man kan stille spørsmålet om Norge er et demokrati eller ikke. Etter Grunnlovens § 49 er Norge ett folkedemokrati på lik linje som de har i Sveits. Når de skal sette i gang med noen viktige store avgjørelser, skal det en folkeavstemning til. Det er nemlig folket som avgjør om store pengesummer skal sendes ut av landet eller ikke. Dette var ett eksempel hva et folkedemokrati er for noe. Det er bare mer enn valg hvert annet år. Folket har med det ett objektivt ansvar for hvordan man skal drifte Norge. Slik det har blitt et fullkomment rot og pengesløsing.

Hva så med Solberg regjeringen. Denne regjering sendte milliarder av kr. ut av landet. Bl.a. til Kina for å tekkes den kinesiske presidenten og slik har det gått slag i slag. Denne regjeringen har nemlig også kjøpt seg plass i FNs sikkerhetsråd og det kan sidestilles med korrupsjon. Dette gjør de mens veger både på Vestlandet og nord Norge forfaller og store områder i Norge trenger en jernbane.

Nå klager altså folk på også denne regjeringen. Disse vil muligens stemme på H. eller FRP. FRP. har vist seg som et parti som sier en ting i regjering og en helt annen ting i opposisjon. Utenfor regjering ville de skrote alle bomstasjonene, men i regjering, vel da de satt der, så ble det bare flere og flere bomstasjoner.

Jeg begynner å lure på når de veksler mellom blått og rødt og ikke husker hvor galt det var i Norge under Solberg regjeringen. Da må man begynne å se etter de andre partiene som så langt går under navnet andre, at folk må begynner å våkne av deres Tornerose søvn.

Ikke glem Grunnlovens § 49. Etter denne paragraf er det vi folket som har makta, ikke bare under valgårene, men hele tiden, bruk den. Bruk hjernen, gjør noe der så langt aldri dere har gjort, les gjennom partiprogram, sjekk hva alle de små partiene som i dag står som andre, sjekk også litt om de politikerne som er der, har litt erfaring. Det gjør men best ved å ringe partiene å diskutere politikk med dem. Kom ikke her å si at ved å stemme på dem, er å kaste bort din stemme. Det å stemme på AP, H, FRP, KRF OG V. Det er å kaste bort deres stemme.

Hans Bauge
Samfunnskritiker