Er politikerne i Trondheim redd for nye partier i bystyret?

Publisert 31.10.2022
Foto: Privat

Formannskapet i Trondheim har vedtatt at en representant som melder overgang til en eksisterende partigruppe, benevnes med det nye partiet. En som melder overgang til et parti som ikke er innvalgt, skal benevnes som uavhengig.

Har dette sammenheng med at Lars Oddgeir Andresen har meldt seg ut av Fremskrittspartiet og inn i Demokratene. Han ønsket å bruke Demokratene når han møtte i bystyret, men ordfører Rita Ottervik og formannskapet nekter han det.

Det virker som at noen er redd for konkurranse ved kommende kommunevalg hvis en bystyrerepresentant bruker sitt nye parti i bystyresalen. Det finnes ingen fornuftig begrunnelse enn redsel for å miste stemmer hvis et nytt parti kan drive politisk propaganda fra bystyrets talestol.

Det er svært mange kommuner i landet som lar politikere bruke sitt nye parti så lenge partiet har stilt liste ved siste kommunevalg. Dette har vært mulig også i Trondheim, men nå nektes Andresen å bruke Demokratene.

Det heter at man skal praktisere reglene likt rundt i kommune-Norge, men det gjelder dessverre ikke i Trondheim. Dette bør bli en sak for statsforvalter og departement.

Svein Otto Nilsen
Bystyrerepresentant for Pensjonistpartiet
(Tidligere bystyrerepresentant i Trondheim for Demokratene i 8 år).