Er Sylvi Listhaug på statsminister jakt?

Publisert 165.11.2018
Foto: FrP Bjørn-Inge-Bergest

At Erna Solberg har nært en slange ved sitt bryst, i den tiden hun var statsråd, er det vel ingen tvil om lenger. I stedet for å skjøtte sitt verv på tinget, reiser hun nå land og strand rundt for å promotere sin egen bok. Og det som har lekket til media så langt, borger ikke for annet enn en heksejakt på samtlige partier, unntatt Høyre, regner selvfølgelig.

Hennes hat mot Arbeiderpartiet og Jonas Gahr Støre, er da vel kjent. (les: AP er mer opptatt av terroristenes ve og vel, enn landets sikkerhet.) Så langer hun ut mot regjerings – ferskingen Venstre. De ønsker mer innvandring enn å ta vare på våre pleietrengende. Da virker det noe merkelig at hun skal gå sammen med venstremannen Abid Raja å kjempe for at en kvinne i Pakkistan og hennes familie, skal komme til Norge. Nærmere en dobbeltmora er det vel vanskelig å komma. Da er hensynet til de norske trengende underordnet.

Så tar hun for seg matkvaliteten i Os kommune, og i Bergen. Sistnevntes mat betegnet hun som «oppkast» mens i Os, var det delikat og deilig mat som ble servert til de eldre. Det merkelige var at maten var levert fra samme firma til begge stedene. Dersom Listhaug hadde rettet kritikk mot matfirmaet, så kunne jeg gitt min tilslutning til det, men nei da. Årsaken til «oppkastet i Bergen var at der var det Arbeiderpartiet som styrte, mens i Os var det FrP. Blir konklusjonen den da Listhaug, at dersom det hadde vært FrP i Bergen og, så ville maten også der vært super – lekker.

Det å kunne si «unnskyld» er ingen lett oppgave. Det er nærmest å skjære reimer av ryggen på en stakkar. Ingen vet vel det bedre enn nettopp Sylvi Listhaug. Vi husker så alt for godt da Hareide «slaisja» Imanene oppetter rydjen, Den unnskyldningen satt temmelig langt inne, men den kom da etter hvert. Derimot så er det ikke pr. d.d. kommet noen uforbeholden unnskyldning fra trubaduren Ole Paus, fra en tildragelse i Bergen kirke. Paus mener at Sylvi Listhaug ikke aner hvordan en uforbeholden unnskyldning ser ut. Lykke til med statsminister – jakten, for det er vel den du jakter på?

Per H. Midtgaard