Erna, krona og korona

Publisert 13.3.2020
Foto: Colourbox

En mer tafatt statsminister enn den vi har nå, viser at det å ta all form for beredskap i favn er så milelangt fra Ernas anker som det går an å komme. En svakere statsminister har vel knapt eksistert i hele Norges historie siden vi ble en selvstendig stat.

Når noe svært alvorlig banker på Norges dør, så sover hun i timen. Når man vet at dette viruset, korona, ble til i Kina – og det der nede ble slik det ble, så burde det ringe en bjelle i hodet på statsministeren. Og all den tid hun vet at folk reiser hele verden rundt på kortere tid enn noen gang tidligere. Bare timer unna, så sitter man i en kantine i en kinesisk flyplass, og man har ikke det minste peiling på om personen man snakker med ved lunsjen er en smittet person eller ikke. En tankevekker bør dette være, men men likevel.

Nå som jeg sitter å hører på spørretimen og hører Erna nærmest sloss verbalt for sin post, så må jeg nok i ærlighetens navn si at vekk-snakk er hennes mantra!! Når hun så også i all respekt må ha fått dette helt nye viruset inn samme dag dette kom i nyhetsbildet for nesten tre uker siden, så kan ikke jeg heller skjønne at hun ikke satte alarmklokkene på, og da skaffet til veie alt av utstyr som kunne trenges om dette kunne ramme lille Norge. Men hennes tanker var heller å dra i møter «her og der», som skulle sikre henne et sete en helt annen plass enn at hun burde tenke på sitt eget land og folk først og fremst! I stedet for flakser hun verden rundt!!

Folket i Norge har også noen svin på skogen når man ikke etterlever dem som sier fra om hvordan mans skal håndtere denne situasjonen. Ser også en helseminister som heller ikke helt skjønner alvoret. Man mangler håndrensemidlet Antibac og munnbind. Alvorlig nok, men jeg måtte bare ett sted komme med et lite skudd hvor jeg sa at kanskje kunne damebind og strikk løse problemet??? Altså dette for å gi styresmakten en pekepinn på deres ansvar eller mangel på sådant.

Ellinor Nerbø