Et barnevern i konstant «underskudd»

Publisert 13.10.2022
Foto: Sfm.no

Er det riktig som Marco El Safadi sa i TV2 at norsk barnevern er i konstant underskudd økonomisk? Jeg steilet da jeg hørte han si dette. Her brukes det flersifrede milliarder til denne menneskehandelen, selv om der finnes de som trenger hjelp. Men skjer dette på en rimelig måte? Det kan nok oppfattes med stor tvil.

Når man ser at det svikter i alle ledd i uansett hvordan en sak ser ut, så er det ikke «synet» som skal være avgjørende unntatt at man vet hvordan et barns situasjon er. Det er ikke alltid slik at det barnevernet mener er den sannheten som en sak har av innhold. Det finnes mennesker i alle offentlige sektorer hvor barn har tilhold at mennesker ikke ser hva det er som er riktig til enhver tid, man tar heller ikke høyde for barns finurlige påfunn og frie fantasi.

Barn skal lære av sine fantasier, selv om de tror på den, for det er en læringskurve et barn skal ha. Slik har det vert i alle tider. Barn er lett å manipulere, også i alle sammenhenger, og lett å få til å si ting som ikke er den fulle sannhet heller. For meg hørtes det ut som at El-Safadi har stor innflytelse i Bergen barnevern. Det kom også frem til slutt.

Da vedkommende var programleder i tv-ruta, ante jeg ugler i mosen om at han hadde kontakter som ikke alle er helt enige i fremtoningen i. I dag (9/10/22) mistet jeg tilliten som har hatt tidligere. Når man så hørte på Søviknes i den samme sekvensen, ble jeg enda mer lettere frustrert over uvitenheten og alvoret. Her ser jeg en uvitenhet som er langt mer fremtreden enn folk flest kan forestille seg. Vi går helt klart ikke gode tider i møte fremover, rart at det blir krig i verden?

Ellinor Nerbø.