Et brennaktuelt tema

Publisert 22.11.2019
Foto: Colourbox

De siste årene har der vært en rekke innlegg i bergens-avisene om det «gjenoppståtte» kjøretøyet som alltid i Bergen er blitt kalt LØPERHJUL – som både journalister og andre her vestpå nå har «østlandfisert» til å kalles sparkesykkel.

Nå finnes også disse egentlig gamle fremkomstmidlene utrolig nok også i elektriske utgaver. Og hva skjer så? De har tatt opp «arven» etter biler og motorsykler;- de kan nemlig ta fyr! Det er kanskje litt uærbødig overfor eierne å le litt av det, men det er noe komisk over det når man i avisene allerede flere ganger har lest at brannvesenet har rykket ut til brann i et løperhjul/sparkesykkel! Ja der har endatil vært utrykninger til elektriske sykler! Hadde vi lest/hørt noe slikt for bare noen år siden, ville vi tatt det opp som en tullete spøk. Da måtte jo kjøretøyet ha blitt kastet på et bål eller helt over med bensin og satt fyr på. Men slik utviklingen har blitt, bør kanskje løperhjulene og syklene også utstyres med et pulverapparat på styret? Det er jo et brennaktuelt spørsmål nå!

Det blir spennende fremover – i en tid når alt skal elektrifiseres – hva det neste blir som brannvesenet må rykke ut til – kanskje et par elektriske ski eller en elektrisk kjelke…? Og hva med varmgang i rulleskøyter eller elektriske sko?   Da kan man jo tenke seg følgende avisnotat: Brannvesenet måtte i går rykke ut til en person i sentrum hvor den ene skoen hadde tatt fyr. Fyren ble ikke alvorlig skadd men ble for sikkerhets skyld sjekket på legevakten.

Vi venter spent på neste brennbare gjenstand, og håper ikke at der også dukker opp elektriske dukkevogner og barnevogner med de følger spesielt sistnevnte kan få!

Wilfred Høsteland