Et fornuftens valg

Publisert 29.4.2021
Foto: Colourbox

Valget til høsten vil sette agenda for de 4 kommende årene. Hver enkelt velger må tenke gjennom hva som er best for en selv og ens familie, og hva som er best for Norge som nasjon – ut fra det ståsted den enkelte selv har. Likevel vil jeg være så frimodig å komme med noen elementer – sett fra mitt ståsted.

Du som er glad i landet slik det er, du som vil at Norge selv skal bestemme over norske ressurser og naturrikdommer, du som vil spise norsk mat – også norsk kjøtt – uten begrensninger, du som setter pris på at norsk olje og gass vil være en av våre viktigste næringsveier – også i mange år framover, du som setter pris på den diesel- eller bensinbil du har – og selv vil fortsette å velge biltype også i mange år framover – uten å tvinges til å følge ekstremisters krav om noe annet, du som vil bygge eget hus der du vil – uten å tvinges til å bo i «fortetning», og du som vil reise hvor du vil og når du vil – også i byene, – du vet at noen politiske partier vil støtte deg i alt dette, og noen vil styre deg og forby deg flere av disse nevnte goder.

For at du skal få oppleve at de som skal styre landet slik du og dine ønsker, er det innlysende at du må vise deg som voksen velger – og la fornuften styre ditt valg av stemmeseddel. I motsatt fall – om du er ung og enda ikke helt tørr bak ørene, – lar du deg trollbinde av noen små, ekstreme partier, som har til hensikt å styre deg, ditt liv, og alle de valg du selv kunne gjort. Et godt fornuftens valg ønskes deg!

Terje Haugom, samfunnsdebattant