Et helt hårreisende forslag

Publisert 20.9.2021
Foto: Colourbox

Verdens bilpark

Lille Norge prøver å redde kloden fra «den visse død» ved å overtale folk til å kjøpe elbil. Som eneste land i verden med vanvittig mange elbiler i forhold til folketallet, er vi et muse-pip i internasjonal sammenheng. Vi og andre oljeland frakter olje over hele verden, og folk i alle nasjoner kjøper bensin- og dieselbiler – som før. Ikke alle land i verden er infiserte av grønne «politikere» som kjemper for det samme som en viss Johannes så i Bibelens siste kapittel.

Nei, jordnære politikere, næringslivsfolk og mennesker flest liker bilene slik de er – hvert år med bedre, renere motorer, og med nye, fikse detaljer i kupé og design. De fleste nøyer seg likevel med bruktbil, fordi man ganske enkelt ikke har råd til ny. I lille Norge vil nok Norgesferie med elbil skape en enorm etterspørsel etter brukte, pålitelige og driftssikre dieselbiler utover høsten. Bensinstasjoner har vi heldigvis mange nok av. Og rikelig med drivstoff rett utenfor kysten. I mange år.

Et helt hårreisende forslag!

EU vil forby diesel- og bensinbiler, men Tsjekkia stritter imot. Etter min og manges mening og overbevisning er Tsjekkia det mest fornuftige landet i unionen. Det er galskap å diktere vanlige mennesker til å kvitte seg med de bilene de har, bare for at den grønne bevegelsen skal få oppfylt sine høyst overdrevne klima-forestillinger! Bilfabrikker over hele verden jobber intenst med å utvikle ny forbrennings-teknologi, som langt på vei overgår elbil- og batteri-produksjonens renslighet i forhold til klima. Vi må ikke glemme, at en overgang til elbil-Europa vil fordre bygging av hundrevis av nye kullkraftverk for å forsyne de overtroiske med ladestrøm! DA blir det utslipp da!

Nei, EU – dette er villedet toskeskap, så overdreven blindhet og uvitenhet om Jordens naturlige sykluser! Norge har til de grader vært med på å hause opp elbil-salget, og fått folk til å kvitte seg med fullt brukbare biler, ved å tro på et «klimapanel» og grønne «politikere» som like godt vil tro at Jorden er flat, og julenissen bor på Nordpolen! La nordmenn og andre europeere få velge selv hvilken type bil de vil ha! Slik EU nå ser ut til å fremstå, ligger det an til å bli Det europeiske diktatur! Overtroens bastion!

Terje Haugom, Demokratene.