Et vaklende norsk forsvar

Publisert 21.10.2019
Foto: Colourbox

Hvordan kan det i et land hvor penger renner inn i «statskontoen», les hele pengebeholdningen, som Norge har, eller er det slik at vi egentlig er lurt trill rundt, at vi er så rike som man mener at man er, når man ikke har et forsvar som er klare til å forsvare eget land. Men man er bedre «rustet ute» enn her hjemme? Hva skal så det bety? Dette har flere hevdet lenge , men våre forsvarspolitiske statsledere sitter å sover i timen. Hva gjør så forsvarsministeren annet enn å snakke dette vekk i et ordelag som skal skremme vettet av hver nordmann?

Ikke var det bedre da AP styrte. Og når man hører Huitfeldt, så kan man bare si takk og amen – dett var dett. Hva er det man tenker med nede i storting og regjering – uansett hvem som sitter hvor? Vi er like åpne som en mega låvedør for de som vil oss ille. Vi har ikke annet enn luftgeværer i forhold til andre som nå ruster kraftig opp, og vi her på berget sitter og ser at uroen sprer seg som ild i tørt gress selv med Natoland i spissen for tiden. Alle med øynene åpne ser nå at Trump ikke stiller opp for sine allierte. Det har han nå vist, og hva skal da lille Norge få om uhellet er ute?

Jeg regner med at forsvarsministeren nå prøver å skyve problemet over på en eventuell ny regjering ved neste korsvei, for hellet å kritisere hva de ikke gjør, mens han selv sitter rolig å ser hva som han kunne ha gjort som han ikke gjør. Men å kritisere andre det er all right? Skam deg forsvarsminister!! Å bruke snakketøyet er ikke bare en ting man har fått utdelt, dette skal samsvare med hodet, tenk på det du!

Ellinor Nerbø