Europa uten lykkejegere!

Publisert 8.9.2017

Illus.foto: Colourbox

«– Det er nå det virkelige slaget skal stå, erklærte den ungarske regjeringen da EU-domstolen avviste kravet om at EU-land selv skal få bestemme hvor mange og hvilke asylsøkere de skal ta imot.

– Ungarn vil bruke alle juridiske midler som er tilgjengelig, for å forhindre bosetting av personer som det ungarske folk ikke ønsker, erklærte utenriksministeren – uten å presisere hvilke midler det skulle være etter at dom er falt i plenum i EU-domstolen.» (Kilde: ABC Nyheter)

Kvote-flyktninger er én kategori, der mennesker flykter for livet fra krig og grusomheter. Asylsøkere er noe annet, – mennesker på jakt etter et bedre og mer komfortabelt liv enn det de har fra før. I denne gruppen finnes også voldelige personer, og tikkende bomber med tilknytning til terrornettverk. Når de ikke får godkjent sine søknader om opphold, og stiller med falske dokumentasjoner, skal de sendes tilbake til opprinnelig hjemland. Da hender det ofte at det klikker for dem, noe Europa har sett gjentatte ganger, ved terroranslag bl.a. i større byer. Bomber, lastebiler, ulike våpen, vold og drap – dette har vi sett mer enn nok av!

Norske politikere bør stenge landet for flere asylsøkere! Kun ta i mot de kvote-flyktninger FN har bestemt, og intensivere integreringsprosessen med dem som enda ikke har lært det de trenger av norsk språk, kultur, kleskodeks, komme seg i arbeid osv. Norge må også nå etter hvert se at Schengen-avtalen med de åpne grenser ER en ulykke for landet. Kriminelle av alle kategorier har fri adgang til og fra Norge, noe de vet veldig godt om. Når skal regjeringen forstå dette, og sette foten ned? «Vi må ikke være naive», sa Jens Stoltenberg. Det er jo nettopp det Stortinget er, – med unntak av Sylvi Listhaug! GODT VALG!

Terje Haugom, politisk kommentator, Moderatene.