Exit Nytt på nytt, NRK!

Publisert 5.11.2018
Foto: Wikipedia

Inntil for noen år siden, da Jon Almaas var programleder for dette ukentlige TV-programmet, var det stort sett et anstendig og morsomt  program for hele familien. Programmets hensikt er å lage litt komikk omkring siste ukes hendelser. Almaas ledet dette på en utmerket måte. Bi-sitterne han hadde med gjennom årene var av mer variabel kvalitet – noen av dem heller dårlige. Programmet har tydeligvis alltid basert seg på såkalte komikere som faste medvirkende.

Begrepet «komikere» har jo de siste rundt 20 årene for en stor del bestått av mennesker som knapt nok kan more seg og andre uten å drive såkalt under-beltestedet-komikk – i den grad det da kan kalles komikk. De tror tydeligvis at de selv er så morsomme uten å tilsynelatende ha peiling på hva som er komikk. De er m.a.o. selvbestaltete «komikere». Dagens faste medvirkende i Nytt på nytt er for en stor del det man kan kalle slarvete og ufine personer m.h.t. det de serverer. Det blir heller lite ekte komikk av ukens hendelser og mer og mer av ufine bemerkninger og gloser – nærmest samme formen som man finner som skriblerier på offentlige toaletter.

Når vår statlige TV-kanal – som vi alle er tvunget til å betale for – prakker slike lavtstående programmer på oss, vitner det jo også om en NRK-ledelse som enten ikke følger med, eller som gir blaffen i hva som sendes.  De liker å bli omdiskutert – å bli betraktet som kontroversielle. Det spørs om NRK ikke er moden for en ny toppledelse også.

Min – og manges – oppfordring er til NRK-ledelsen er: Behold gjerne programmet og utvis det gjerne til en time pr. uke, men la oss få slippe mer «komikk» fra dagens leder og faste medvirkende. Den «humoren» disse serverer tilhører et lavmål som burde være for primitivt i landets største og folke-betalende kanal! Programmet ville ha mye for seg med dyktige og mer anstendige medarbeidere!

Wilfred Høsteland