Fargeklatten med det farlige menneskesynet

Molde 14.10.2016
Av Ellinor Nerbø
Illus.foto: Colourbox

Har Donald (Duck) Trump blitt rammet av sin egen «Trumpofobi»? De fleste «over there» må vel nå snart skjønne at denne mannen ikke er noe til å samle på som landets leder.

Nå har selv hans egne «medspillere» reagert, men hvorfor ikke gjøre det lenge før? At Trump er en «fargeklatt» får nå så være, men hans menneskesyn har vel nå slått ut i full blomst. Hva i all verden er det Melaine som skal være hans «bedre halvdel» ser i denne fysaken er over all min forstand, selv Ivana fikk nok men av hva denne fysaken hadde av holdninger og takket for bekjentskapet. At flere republikanere nå vender ham ryggen er vel strengt tatt noe disse også burde sett for lenge siden og aller helst ikke tatt i mot med så lange armer som de gjorde. Dette kan bevise at hvem som helst med eller uten vett kan stille som amerikansk presidentkandidat?

Heldigvis er det ikke sånn de fleste steder i verden, selv om man ser mye rart av statsledere. Vi her på berget er vel heller ingen unntak, men noen ganger vil politikk være ganske så «komplisert» om man ikke følger med. Å snu farlige trender er ingen enkel sak, men man bør nok tenke flere tanker om man skal snu det som går feil vei? Er det alle statlige ledere og andre «embetsmenn og kvinner» som klarer det tro? Det ser jammen meg stygt ut for at alle som gjør feil klarer å innse det? Selv her i «annerledeslandet Norge» begås det også feilgrep som styrende ikke klarer å innse er gjort. Dette vises særlig i det menneskelige aspektet.

Å si unnskyld er vanskelig

Når feilgrep er avdekket og bevist er veien til ordet «unnskyld» svært vanskelig å få sagt og gjort noe med feilgrepet, det regnes nok som et nederlag, og der kan man ikke gjøre. Da kan man bli erstatningspliktig og det går jo ikke må vite. Koster for mye det naturlig nok når mange nok bør gjøre det, og pengene renner ut av statskassen på feil vis? Hvem burde få oppreisning? Det er mange det! Men tilsynelatende er det visst bedre at de samme kronene, nei millionene, går i lommen på spesielt utvalgte som kan fylle kontoen for trangere tider og at man sitter i godstolen og fryder seg over alle dem som burde fått påskjønnelsen ikke får det men heller ramler helt av stolen og går nedenom og hjem.

Man har også i Norge en organisasjon som heter Bilderberger, hva nå de egentlig står for, men jeg ser noe som ikke er bra. Klasseskillet., og THE Fall. Hvorfor The Fall?? Hva skal det være godt for? Hvem skal dette være til for? Og, hvem skal så «falle», og hvor hen? Hva gjelder dette «Trump-kortet» borti USA, så sitter nok han ikke med noe «Trump-kort» som er stort nok når valget der borte er over og stemmer er talt opp, det får man inderlig håpe. Han kan nok heller satse på sitt golf-spill og først se om har hamler opp med Tiger Wood?