Fatal tre-pleie i Bergen kommune!

Publisert 23.4.2019
Foto: S fm.no

Ordtaket «Å sage av grenen du sitter på» er i høyeste grad levendegjort av Bergen kommune. Når byrådene treffer bakken, vil det gjøre vondt! Selv om nedslaget ikke skjer før til høsten! Velgerne vil påføre politikerne en velfortjent smerte – ja, bortsett fra notoriske syklister og fotgjengere. Det blir både vondt og flaut å miste velgernes tillit, men som man reder – så ligger man!

Byrådet har noe felles med vanlige narkomane: avhengighet! Smaken på andre folks penger har skapt en eskalerende avhengighet, slik giftstoffene virker på de narkomane. Og hva gjør man når psyken vil ha mer? Jo, man setter opp nye inkasso-konsulenter (bomstasjoner) der det er mulig, tetter igjen alle muligheter for snik-kjøring, og tror at man har gjort kommunen en stor tjeneste! En psykopat har hatt en situasjon eller forestilling i sine tanker så lenge, at han/hun tror på det – som det eneste sanne, det riktige!

Byrådets penge-sug vil ingen ende ta. Hadde noen klart å sprenge en to-tre av de nye bomstasjonene, ville de ansvarlige byråder fått en abstinens uten like! Ingen hadde sørget av den grunn. Men – det er mange som nå sørger over konsekvensene av oljelandet Norges ubegripelige bompenge-politikk, og i Bergen spesielt. Byen som alle var så glad i, er nå blitt et økonomisk mareritt – spesielt for barnefamilier og bedrifter. Boliglån og barnas fritidsaktiviteter er ting vi ikke kommer utenom. Budsjettet har sin begrensning! Bedriften har sine helt nødvendige utgifter, bl.a. kjøretøy som er tyngre enn 3,5 tonn. Og utgiftene til transport rammer både familie og bedrift. Når så galopperende bompenger kommer på toppen – uten mulighet til å unnslippe, – ja da er ofte tragedien et faktum!

Det som er det paradoksale i dette, er at den ytre bomring skal bidra til å få folk over fra bil til kollektiv, men kommunen på samme tid sutrer for at inntektene fra bomsystemet går ned! Hallo?! Er det noen som forstår logikken her? Dette ubegripelige – lagt sammen med at byens bilister skal finansiere en bybane til Spelhaugen og Åsane, som ingen av dem som bor der vil ha, og bilistene fortsetter å bruke sine kjære biler, samt tvungen eiendomsskatt (=kommunal husleie i egen bolig) – gjør at grenen som Byrådet sitter på, ubønnhørlig vil ryke tvers av! Og i 2021 vil sannsynligvis også meningsfellene på Stortinget følge etter i dragsuget! Nordmenn vil ikke lenger la seg plyndre av folkevalgte røvere!

Det er trist – men høyst forståelig – at barnefamilier og andre velger å flytte fra Bergen, og at bedrifter «flagger ut», eller går dukken pga. politikernes P-forbud og reguleringer, og inkasso-stolpene langs alle byens gater og veier.

Terje Haugom, samfunnsdebattant.