Feige partier som lover og lyver, har intet på Stortinget å gjøre!

Publisert 6.2.2019
Foto: Colourbox

Hva om alle norske bileiere – altså de som tenker selv, og ikke lar politikerne tenke for dem – gir blanke f… i å betale bompenger, altså en solidarisk protestaksjon fra avtalt dato? Hva kunne myndighetene gjort da? Tvangsselge bilen? Og hvem skulle kjøpe den da?

FrP er så veike! De vet veldig godt at Norge og norske veier klarer seg godt uten å plyndre folk for bompenger! Men FrP vil heller salte ned olje-milliardene – vårt arvesølv – til glede for nordmenn i år 3000, redde tvilsomme regimer i Afrika, sy puter under armene på land som ikke klarer egne budsjetter, kjøpe handlegater i London, la kommunene plage folk med bompenger og eiendomsskatt osv., i stedet for å la oss som lever nå få noen almisser fra havbunnen! Med unntak av Sylvi Listhaug, som synes eiendomsskatt er en uhørt ting! Men apropos bompenger, – det å kollektivt unnlate å betale bompenger, ville skape mer hodebry for myndighetene enn de ville kunne mestre!

En annen måte å protestere på, har vi lært fra Paris. Ikke å sette fyr på biler, knuse vinduer osv., men ta de gule vestene alle skal ha i sin bil, legge dem godt synlig i bakvinduet i bilen, og på den måten markere hva vi synes om landeveis-røveriet. Virker ikke det, må sterkere lut til! Oppfinnsomhet er en gave! Et FrP som hadde stått steilt på å avskaffe bompengesystemet – slik de lovet i valgkampen i 2013, – og evt. truet med å forlate regjeringen, ville medført at Solberg & co ville gitt etter – for å bevare makten, velgerne hadde jublet for at FrP viste seg tilliten verdig, og i 2021 ville FrP muligens seilt opp som Norges største parti! Slik ville FrP vist at de sto ved sitt valgprogram!

Men – et 2019 med enda flere milliarder i bompenger enn i 2018, er ensbetydende med at skuffede velgere gir sine stemmer til mindre men mer målbevisste partier som VIL fjerne bompengene og eiendomsskatten m.fl., som f.eks. Demokratene, og dermed vender de FrP ryggen! Og slik vil det gå i 2019 og 2021! Feige partier som lover og lyver, har intet på Stortinget å gjøre! De er valgt for å tjene sitt folk, ikke herse med dem! Politikerne må sette sin ære i å være hederlige, samvittighetsfulle, og lojale mot velgerne! Løfter av samme kvalitet som såpebobler er det ikke verd å satse på! Kompromisser som innebærer unødvendige avgifter og maktmisbruk vil Demokratene ikke ha!

Terje Haugom, Demokratene