Finansminister Vedum og hans magiske kalkulator

Publisert 6.5.2022
Illustrasjonsfoto: Colourbox

Leserinnlegg!

For det første. Støre gjorde en gigantisk feil da Vedum ble finansminister. Han har bevist at han kun tenker bønder, ikke resten av folket – spesielt ikke de syke, uføre eller pensjonister. Men tenk over dette. De fleste syke var arbeidere før de ble syk, for eksempel meg. Jeg var renholder og pakket fisk. Jeg hadde jobb på Ormen Lange og på Fylkeshuset i Molde. Jeg kom etterhvert inn på DH i Molde på politikk og debatt.

Jeg har 3 barn som er voksne nå og greier seg selv, uten noe takk til norske myndigheter for det. Alle tre har vært utsatt for norsk barnevern. Hadde jeg tatt sakene videre, så hadde det nok vært enda en sak liggende på justisministerens bord. Fra EMD. Men flaks for dere greide mine barn seg og er i jobb.

For min del har jeg papirer fra NAV psykiateren at jeg har PTSD takket være NAV og barnevern. Av nevnte årsaker lever jeg derfor på minste uføre, og som ikke er opp mot det du kommer med som vanlige folk. Det får meg egentlig til å spekulere på herr Vedum. Når enslige uføre må greie seg med kr. 230 000 før skatter det bare å spekulere. Så han bør egentlig bare legge fra seg kalkulatoren og gå over på kulerammen. Det Vedum driver med er ren dumskap. Denne regjeringen har fått rikfolk på hjernen, og det er kun de som skal overleve, for de er «vanlige folk». TULL på dere, vanlige folk er alle mennesker, rike som fattige, syke som friske. Regjeringen behandler syke mennesker som det irriterende dopapiret de får under skoene når de er på do.

I tillegg til min psykiske lidelse som er PTSD og angst, sliter jeg også med en medfødt skjev rygg. Vedum kan få prøve å ta over mine lidelser og skavanker å se hvor langt han kommer deg på noen jobb. Jeg er 100% sikker på at flere enn meg er villige til å gi han sine sykdommer og skavanker slik at han kan prøve selv. Og om han tror noen velger frivillig å være syk i stedet for å jobbe, så tar Vedum grundig feil.

Å ha for lite i inntekt gjør folk sykere også. Å ikke vite hvordan en skal få råd til neste måltid, er alltid like problematisk å ikke ha råd til nødvendige medisiner et annet problem. Syke går sjeldent ut på restaurant og spiser. Selv om det er mulig å gå på Burger King å få ett usunt måltid, som jo er billigere, så er det fortsatt for dyrt. Og Norge er ikke for de rike, det er for alle nordmenn og kvinner. Det er en ting Vedum bør tenke på, og det er at ganske mange unge uføre er tidligere barnevernsbarn, som har blitt utsatt for norsk barnevern på en måte som er uverdig.

De unge menneskene sliter ofte psykisk på grunn av hva de opplevde under barnevernet, og er derfor ufør. Og så finner jeg det rart at uføretrygd skal sees på som lønn, men uten at vi får de samme rettighetene som friske. Og det verste er at når vi ender opp som pensjonister, vil vi få enda mindre. Hvordan skal da syke mennesker få råd til medisiner, mat og andre utgifter som de krever av oss?

Den kommunale boligen jeg bor i nå for eksempel, krever 8 000,- kroner i ei trekkfull leilighet som det ikke er gjort noe med på årevis. Strømmen ligger konstant på over kr. 3 – 400,- i måneden, og det er i de månedene det skulle være lav pris. Jeg for min del trodde kommunale boliger var for de med dårlig økonomi, og at det var for at kommunen skulle hjelpe de som ikke har råd til å skaffe seg egen bolig. Men jaggu tok jeg feil gitt. De kommunale boligene er for at myndighetene skal flå de med minst.

Og 17 mai kan mennesker som meg bare glemme. Ikke noe kake eller is her i gården, ikke engang om barnebarna dukker opp. Så hva mener Vedum jeg skal gjøre? Han og den magiske kalkulatoren hans order vel opp? Vedum bør tørke av seg gliset og starte å jobb for de med minst i dette landet, ellers kan hans parti risikere å komme langt under ved neste valg. Husk uføre, pensjonister kan velge de også.

Hilde Ottesen