Flyskam? Ikke tale om!

Publisert 1.7.2019
Foto: Colourbox

Et av de absolutt mest idiotiske begrepene som er blitt lansert i Norge, er ordet Flyskam.  Statsministeren uttalte i nyhetene 28. juni at hun skal fly på ferie uten å skamme seg for det. Selvsagt. Det er ingen forbrytelse å fly. Det er «fanatikerklubben» Natur og Ungdom som reagerte på Erna Solbergs uttalelse. Tenk å fly – for en skam!! Hvor mange meningsløse uttalelser skal vi måtte høre fra disse fanatiske naturvern-organisasjonene? Norge skal visstnok redde verden på de mest tåpelige måter som ikke engang er en dråpe i havet.

Hvordan har disse hysteriske naturvernerne tenk å innrette seg hvis de skal langt bort i ferien? Ta tog? For ellers er det jo bare elektriske biler og apostlenes hester pluss sykkel som gjelder for disse. Vi skal altså bruke halve ferien og mere til i reisetid hvis man skal f.eks. til Syd-Europa eller Asia. Ferien blir altfor kort – utenlands-reisende må nok få 2-3 måneders ferie hvert år. Og hva gjør man hvis man skal til USA, Canada og Syd-Amerika? Der finnes ikke lenger Amerika-båter som for øvrig brukte en uke hver vei mellom Norge og New York.

Det er mye annet f.eks. Erna Solberg burde skamme seg over rent politisk, – men slett ikke skamme seg over å fly! Hvis noen burde skamme seg, måtte det være naturvernerne som tydeligvis tenker med samme kroppsdel som de sitter på!

Wilfred Høsteland